Musiikkituotannon ammattitutkinto

Musiikkituotannon ammattitutkinto on musiikkialan perustutkinnon jälkeinen tutkinto, jossa perustutkintoa syvällisemmin perehdytään musiikkituotannon johonkin osa-alueeseen: musiikin managerointi, musiikin tuottaminen tai laulun tekeminen.

Mikä on ammattitutkinto?

Ammatillisen tutkintojärjestelmän tutkinnot ovat perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka on hankkinut alan peruskoulutuksen tai vastaavan osaamisen työelämässä ja toimii alan työelämässä.

Musiikkituotannon ammattitutkinto on musiikkialan perustutkinnon jälkeinen tutkinto, jossa perustutkintoa syvällisemmin perehdytään yhteen seuraavista musiikkituotannon osa-alueista: musiikin managerointi, musiikin tuottaminen tai laulun tekeminen.

Ammattitutkinto ja opintotuki

Ammattitutkintoon voi saada opintotukea, jos opinnot ovat päätoimisia. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia, jos opintojen laajuus on keskimäärin vähintään 4,5 osp opiskelukuukautta kohti. Huomioithan myös Kelan tulorajat!

Lue lisää Kelan sivuilta.

Mitä osa-alueita musiikkituotannon ammattitutkintoon kuuluu?

Musiikkituotannon ammattitutkinnossa on valittavana kolme eri osaamisalaa ja lisäksi valinnaisia tutkinnon osia on tarjolla. Osaamisalat ovat

  1. musiikin tuottaminen
  2. laulun tekeminen tai
  3. musiikin managerointi

Kaikille osaamisaloille yhteinen tutkinnon osa on “Musiikkialan toimintaympäristön tunteminen”.

Opetushallitus määrää sisällöistä ja arvioinnista ePerusteissa.

Ammattitutkinnon laajuus ja opiskeluaika

Musiikkituotannon ammattitutkinnon laajuus on 150 osp (osaamispistettä). Opiskeluaika on esim. 2–2,5 vuotta. Tutkinto on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa, oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKSin) mukaan.

Miten haet?

Ammattitutkinnosta sanottua

– Erinomainen mahdollisuus löytää uusia näkökulmia ja työskentelytapoja omaan tekemiseen musiikkituotannon eri osa-alueilla.

Antton Ruusunen

 

 

– Opiskelun aikana on hyvät mahdollisuudet verkostoitua eri alojen nykyisiin toimijoihin ja tuleviin ammattilaisiin.

Olli Lepänrinne

 

 

 

– Hyödyllisintä AT-opiskeluissa oli muiden opiskelijoiden, opettajien ja vierailijoiden palautteet. Tuntuu että musiikista ja varsinkin omista biiseistä on vaikeaa saada järkevää palautetta, mutta AT-opinnoissa sitä tulee! On myös todella kehittävää antaa itse palautetta, koska silloin joutuu analysoimaan musiikkia syvällisesti.

Tuomas Salminen

– Luennoitsijavieraat olivat todella mielenkiintoisia. Oli antoisaa nähdä muiden musiikkituottajien ja miksaajien projekteja ja työskentelyä. Ostos-
listalle tuli paljon uusia plugareita, joita muut ammattilaiset käyttävät päivittäisessä työssään.

Pasi Ketola

 

Lisätietoja

koulutuspäällikkö Marko Autio
marko.autio(at)turunkonservatorio.fi