Musiikkituotannon ammattitutkinto

Musiikkituotannon ammattitutkinto on musiikkialan perustutkinnon jälkeinen tutkinto, jossa perustutkintoa syvällisemmin perehdytään musiikkituotannon johonkin osa-alueeseen: musiikin managerointi, musiikin tuottaminen tai laulun tekeminen.

Mikä on ammattitutkinto?

Ammatillisen tutkintojärjestelmän tutkinnot ovat perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto. Ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka on hankkinut alan peruskoulutuksen tai vastaavan osaamisen työelämässä ja toimii alan työelämässä.

Musiikkituotannon ammattitutkinto on musiikkialan perustutkinnon jälkeinen tutkinto, jossa perustutkintoa syvällisemmin perehdytään yhteen seuraavista musiikkituotannon osa-alueista: musiikin managerointi, musiikin tuottaminen tai laulun tekeminen.

Ammattitutkinto ja opintotuki

Ammattitutkintoon voi saada opintotukea, jos opinnot ovat päätoimisia. Ammatilliset opinnot ovat päätoimisia, jos opintojen laajuus on keskimäärin vähintään 4,5 osp opiskelukuukautta kohti. Huomioithan myös Kelan tulorajat!

Lue lisää Kelan sivuilta.

Mitä osa-alueita musiikkituotannon ammattitutkintoon kuuluu?

Musiikkituotannon ammattitutkinnossa on valittavana kolme eri osaamisalaa ja lisäksi valinnaisia tutkinnon osia on tarjolla. Osaamisalat ovat

  1. musiikin tuottaminen
  2. laulun tekeminen tai
  3. musiikin managerointi

Kaikille osaamisaloille yhteinen tutkinnon osa on “Musiikkialan toimintaympäristön tunteminen”.

Opetushallitus määrää sisällöistä ja arvioinnista ePerusteissa.

Ammattitutkinnon laajuus ja opiskeluaika

Musiikkituotannon ammattitutkinnon laajuus on 150 osp (osaamispistettä). Opiskeluaika on esim. 2–2,5 vuotta. Tutkinto on mahdollista tehdä myös lyhyemmässä ajassa, oman henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKSin) mukaan.

Miten haet?

Lisätietoja

Koulutuspäällikkö Marko Autio: marko.autio(ät)turunkonservatorio.fi