Turun konser­vatorion ja musiikkiopiston puhallinorkesterit

Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa toimii neljä puhallinorkesteria: kokoonpanoista löytyy sopiva musiikkiharrastuksensa aloittaneista aina ammattiopiskelijoihin.

Aura Mini Wind Band

Orkesteri on tarkoitettu puhallin- tai lyömäsoittimen opiskelun vasta aloittaneille. Ikähaarukka on n. 7–10 vuotta. Opettelemme orkesterisoiton alkeita ja totuttelemme musisointiin ryhmässä. Viikoittaisten harjoitusten lisäksi otamme tuntumaa myös esiintymiseen ja konsertit ovatkin olleet kauden kohokohtia.

Orkesteri harjoittelee lukuvuonna 2021–2022 maanantaisin Mestarinkadun isossa salissa klo 16.30–17.15 ja sitä johtavat Johanna Laakso ja Nimi Nimi.

Aura Junior Wind Band

Aura Junior Wind Bandissa yhteissoittoa opiskelevat 1–3 vuotta soittotunneilla käyneet puhallin- ja lyömäsoitinoppilaat. Ikähaarukka on pääasiallisesti noin 8–12 vuotta, mutta mukana on myös uuden harrastuksen aloittaneita aikuissoittajia. Soittajia orkesterissa  on noin kolmekymmentä.

Orkesterin ohjelmistossa on monipuolista puhallinmusiikkia nuoremmille soittajille sovitettuna ja sävellettynä. Orkesteri esiintyy säännöllisesti mm. Lasten musiikkijuhlilla sekä konservatorion ja musiikkiopiston erilaisissa tapahtumissa. Orkesteri harjoittelee keskiviikkoisin Mestarinkadun isossa salissa klo 16.45–17.45 ja sitä johtaa Mia Pertola ja Helinä Salo. Lukuvuoden ensimmäinen harjoitus ke 25.8.2021.

Aura Youth Wind Band

Aura Youth Wind Band on nimensä mukaan nuorekas, monipuolista puhallinmusiikkia tavoitteellisesti harjoitteleva ja esittävä puhallinorkesteri musiikkioppilaitosten perustaso 2:n tiedot ja taidot omaaville puhallin- ja lyömäsoitin oppilaille, opiskelijoille ja harrastajille. Orkesteri harjoittelee ohjelmistoa, joka venyttelee genrerajoja monipuolisesti rockista klassiseen. Orkesteri esiintyy vuosittain monissa eri tapahtumissa ja konserteissa. Ikähaarukka orkesterissa on tällä hetkellä 10–45 vuotta. Orkesteri harjoittelee Mestarinkadun juhlasalissa keskiviikkoisin klo 18–19.30 ja sitä johtaa Mia Pertola ja Helinä Salo. Lukuvuoden ensimmäinen harjoitus ke 25.8.2021.

 

Aura Wind Band

Aura Wind Bandin toiminnan tavoitteena on olla haastava ja motivoiva oppimisympäristö niin ammattiopiskelijoille kuin opinnoissaan pidemmällä oleville harrastajille. Orkesteri on myös avoin oppilaitoksen ulkopuolelta tuleville, harrastuksessaan edistyneille soittajille. Oma säännöllinen konserttitoiminta sekä jokakesäiset Turun puhallinmusiikkijuhlat ovat olleet orkesterin toiminnassa tärkeällä sijalla. Usein konserteissa suoritetaan myös ammattiosaamisen näyttöjä orkesterisoiton sekä solististen tehtävien puitteissa.

Orkesteri on tehnyt esiintymismatkoja kotimaan ulkopuolella Novgorodiin, Tallinnaan sekä Italiaan, ja kotimaassa on konsertoitu mm. Lahdessa, Tampereella, Raumalla, Tammisaaressa ja Maarianhaminassa.

Valtakunnallisissa tapahtumissa orkesteri on ollut mukana puhallinorkestereiden SM kilpailuissa Pietarsaaressa vuonna 2013, Kuopion Nuori soittaa -tapahtumassa vuonna 2015 ja 2020 sekä SM-kilpailuissa Turussa vuonna 2017 (A-sarjan II sija). Palaute on ollut kannustavaa.

Aura Wind Band harjoittelee lukuvuonna 2021–2022 Mestarinkadun juhlasalissa maanantaisin klo 17.30–19.30 ja sitä johtaa Pekka Lyytinen. Lukuvuoden ensimmäinen harjoitus ma 23.8.2021.