Olet tässä: Turun konservatorio > Tapahtumakalenteri04.05.2017 klo 18.30 - Sigyn-sali

Metsä soikoon! Suden aika: Nuorisokuoro Sigynella & naiskuoro Susinella

Turun konservatorio ja Musiikkiopisto Arkipelag juhlistavat Suomen 100-vuotisjuhlavuotta Metsä Soikoon! -hankkeella. Keväällä  konservatorion ja Musiikkiopisto Arkipelagin opetuksessa ja konserteissa sukelletaan musiikillisen luovan leikin kautta suomalaisen metsän ja metsäneläimien maailmaan.

Torstaina 4.5. nuorisokuoro Sigynella ja naiskuoro Susinella esittävät Tellu Turkka-Saaren Suden aika -teoksen Sigyn-salissa.

Suden aika on kansanmuusikko Tellu Turkka-Saaren (os. Paulasto, ent. Virkkala) ensimmäinen laajempi sävelteos, runolaulusatu, jonka pohjana on vanhat kansansävelmät ja -runot.

Suden aika on matka naisen sielunelämään ja itsensä löytämiseen. Se on nuoren tytön kasvutarina ja kertomus nuoren naisen elämän erehdyksistä ja niiden hinnasta. Teos antoi nimen myös neljän naisen Suden aika -yhtyeelle, mikä levytti teoksen vuonna 1995.

Helsinkiläinen naiskuoro Philomela on luonut teoksesta oman käyntikorttinsa, vahvan 45 minuuttia kestävän näyttämöllisen teoksen. Turun konservatoriossa teos toteutetaan tyttökuoro Sigynellan ja Turun seudulla eri kuoroissa laulavista naislaulajista ja Sigynella-kuoron tyttöjen äideista koostuvan Susinella-kuoron yhteisesityksenä. Yhteisprojektissa toteutuu Suomi 100 -juhlavuoden teema yhdessä, kun eri-ikäiset ja eri sukupolvia edustavat naislaulajat työstävät teosta yhdessä, oman näköiseksi esitykseksekseen.

Suden aika -projekti sisältyy myös Turun konservatorion Metsä Soikoon! -hankkeeseen, joka on osa konservatorion Suomi 100 -juhlakokonaisuutta.

Ennen esitystä kahvilassa on psykologi Tiina Tuomisen luento epäonnistumisen tunteen käsittelystä klo 17.30. Vapaa pääsy.

www.turunkonservatorio.fi/Metsä_Soikoon!


Sigyn-sali, Turun konservatorio, Linnankatu 60, 20100 Turku


Siirry tapahtumakalenteriin