16.4.2019

Skaalat solmuun

Turun konservatorion Skaalat solmuun -festivaali monipuolistuu

Tutustu koko ohjelmaan.

Turun konservatorio järjestää jo kolmattatoista kertaa Skaalat solmuun -festivaalin 23.-28.4.2019. Aikaisemmin festivaali on toteutettu pop & jazz -musiikin sekä musiikkiteknologian opiskelijoiden yhteistyönä, mutta tänä vuonna teemana on yhdessä tekeminen ja mukana ovat ensimmäistä kertaa myös klassisen musiikin opiskelijat sekä Turun seudun musiikkiopisto. Musiikkia kuullaankin siis entistä monipuolisemmin laidasta laitaan.

Skaalat solmuun on opiskelijoiden itse alusta loppuun asti järjestämä festivaali, josta opiskelijat saavat työelämäkokemusta erilaisista keikkapaikoista sekä kokemusta ison tapahtuman järjestämisestä. Kuulijoille Skaalat solmuun tarjoaa monipuolisia ja maksuttomia keikkoja ympäri Turkua. Erityisesti tänä vuonna, kaikkien opiskelijoiden ollessa mukana tapahtumassa, voi sanoa festivaalin tarjoavan varmasti jokaiselle jotakin.

Festivaalien keikkapaikkoina toimivat tänä vuonna yökerho Apollo, Anniskelukahvila Tiirikkala, ravintola Rento, nuorten taide- ja toimintatalo Vimma, Sibelius-museo, Aboa Vetus -museo, Hansakortteli, kauppakeskus Mylly, konserttitalon aula, Pyhän Katariinan kirkko sekä koulun omista tiloista Sigyn Café ja Sigyn-sali.

Festivaali huipentuu ”My favorite things orchestra plays musicals” -konserttiin sunnuntaina 28.4. klo 16.00 Sigyn-salissa. Konsertin kesto väliaikoineen on noin kaksi tuntia ja ohjelmistossa tullaan kuulemaan laaja kattaus kappaleita eri musikaaleista yli genrerajojen ja vuosikymmenien aina kaikkien rakastamasta Oopperan kummituksesta Chicagoon ja mahtipontisesta Kurjista rap-musikaali Hamiltoniin. Musikaalikonserttia on toteutettu alusta saakka opiskelijaproduktiona sovituksia myöten, ja Sigynin lavalla tullaankin näkemään solisteina, kuorossa, orkesterissa sekä bändissä pelkästään Turun konservatorion ammatillisen toisen asteen, Turun AMK:n taideakatemian sekä Turun konservatorion taiteen perusopetuksen opiskelijoita. Konsertin johtaa konservatorion ammatillisen toisen asteen opiskelija Iida Aarnio.

Lisätietoja: Hilma Raussi
hilma.raussi@turunkonservatorio.fi
Löydät festivaalin Facebookista ja Instagramista nimellä Skaalat solmuun!

Tutustu koko ohjelmaan.