Eveliina Kytömäki

piano, liedmusiikki

eveliina.kytomaki@turunkonservatorio.fi

Eveliina Kytömäki on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa opettajinaan Tuija Hakkila, Ilmo Ranta ja Jussi Siirala. Fortepianonsoittoon ja tyylikysymyksiin hän on perehtynyt Yhdysvalloissa Cornell Universityssä Malcolm Bilsonin ohjauksessa.

Kytömäki on esiintynyt kotimaisilla festivaaleilla ja konserttiareenoilla mm. Kuhmon Kamarimusiikissa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Oulun ja Turun musiikkijuhlilla ja Sibelius-Akatemian konserttisarjassa sekä Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Belgiassa, Ranskassa, Itävallassa ja Yhdysvalloissa.

Kytömäki on vuoden 1998 Kangasniemen musiikkiviikkojen Liedpianistikilpailun voittaja. Vuonna 1999 hänet palkittiin Sibelius-Akatemian Helmi Vesa -pianokilpailussa ja vuonna 2004 hän sai kunniamaininnan Brüggen kansainvälisessä fortepianokilpailussa. Hän on tehnyt radionauhoituksia Yleisradiolle sekä levyttänyt Väinö Raition lauluja Helena Juntusen kanssa. Vuosina 2007–2008 Kytömäki työskenteli kamarimuusikkona norjalaisessa MiNensemblessä.

Eveliina Kytömäki toimii pianonsoiton lehtorina Turun ammattikorkeakoulussa ja opettaa liedmusiikkia laulajille ja pianisteille.