Niklas Pokki

piano tuntiopettaja

niklas.pokki@turunkonservatorio.fi

Niklas Pokki on työskennellyt Turun konservatorion pianonsoiton lehtorina vuodesta 2004. Hän opettaa pianonsoiton lisäksi prima vista -soittoa.

Lisäksi Pokki opettaa pianopedagogiikkaa Sibelius-Akatemiassa. Hän myös luennoi sekä kouluttaa pianonsoiton opettajia ja opiskelijoita kotimaassa ja ulkomailla.

Pokki on esiintynyt mm. Baden-Badener Philharmonien ja Tallinnan kamariorkesterin solistina sekä soittanut resitaaleja useissa Euroopan maissa ja Israelissa. Hän on kantaesittänyt mm. Jean Sibeliuksen, Kalevi Ahon, Osmo-Tapio Räihälän ja Tõnu Kõrvitsin sävellyksiä, esiintynyt useissa radiokonserteissa (YLE, Rondo FM, Eesti Klassikaraadio ja SWR1) sekä tehnyt studionauhoituksia Yleisradiolle.

Perustamiensa Mäntän Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana Pokki on toiminut vuodesta 1999. Lisäksi hän on perustanut vuonna 2013 Nuorten pianoakatemian.

Pokki on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja suorittanut jatkotutkinnon Karlsruhen musiikkikorkeakoulussa Saksassa. Hänen tärkeimmät opettajansa ovat olleet Matti Raekallio, Teppo Koivisto, Emanuel Krasovsky ja Carmen Piazzini.