Turun musiikinystävien orkesteri

Turun musiikinystävien orkesteri on yli 30 vuotta toiminut harrastajaorkesteri.

Vuonna 2007 orkesteri siirtyi silloisen Turun seudun musiikkiopiston alaiseksi toiminnaksi ja orkesteria alkoi johtaa viulunsoitonopettaja Tarmo Riutta.

Orkesteriin ovat tervetulleita orkesterisoitinten soittajat. Turun musiikinystävien orkesteri on myös tilattavissa eri tilaisuuksiin ja esiintymisiä on ollut 5–10 vuodessa. Tyypillisiä tilaajia ovat olleet Kaarinan Unkari-seura ja Turun Lions ladyt. Orkesterin materiaali tehdään pääasiallisesti orkesteri kulloisenkin taitotason mukaiseksi. Tyylilajina on ollut unkarilainen musiikki, kevyt klassinen, elokuva- ja tv-musiikki sekä viihdemusiikki.

Orkesterin ideana on toimia Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa harrastuksen jatkamisen väylänä sen jälkeen kun soittotunnit ovat loppuneet, sekä toimia myös paikkana, johon voi tulla takaisin, vaikka olisi ollut välillä vuosikausia soittamatta. Orkesteriin ovat toki tervetulleita kaikki nykyiset Turun konservatorion ja musiikkiopiston kynnelle kykenevät opiskelijat, joiden taitotaso on suunnilleen perustasoa 3 vastaava.

Orkesteri harjoittelee syksystä 2020 lähtien maanantaisin klo 18.15–19.45 Mestarinkatu 2:n konserttisalissa.

Turun musiikinystävien orkesterin YouTube-video “X-men first class” on tavoittanut vajaat 47 000 katsontaa.