29.3.2017

Yli 70 kitaristin suurorkesteri elokuvatunnelmissa

Turun konservatorion ja Musiikkiopisto Arkipelagin kitarasoiton opiskelijat kokoontuvat suurkonserttiin Sigyn-saliin tiistaina 28.3. klo 18.00 At the Movies -teeman parissa.

Suuressa kitaraorkesterissa ovat mukana kaikki Turun konservatorion kitaristit, ja joukossa on myös jo opintonsa päättäneitä tai niitä korkeakouluissa jatkaneita soittajia. Tänä vuonna mukaan on saatu myös Musiikkiopisto Arkipelagin kitaristeja. Mukana suurorkesterissa on kaikkiaan yli 70 opiskelijaa. Orkesteria johtaa Turun konservatorion kitaransoiton lehtori Tuomas Kourula.

Konsertin teemana on elokuvamusiikki ja ohjelmistossa kuullaan kappaleita mm. säveltäjiltä Hans Zimmer, John Williams, Randy Newman ja Michael Giacchino. Illan konsertti sisältää valikoiman useista tyylilajeista, lauluista orkesterisävellyksiin ja elektronisesta musiikista kansanmusiikkivaikutteisiin teoksiin. Kitaristeille läheinen sävellys konsertissa on The Last of The Mohicans elokuvasta Promontory. Se perustuu ikivanhaan La Folia -teemaan, jota on soitettu kitaroilla Espanjan kujilla jo 1400-luvulla. Mukana on myös tuttuja kappaleita mm. elokuvista The Piano, Star Wars, Pirates of The Caribbean ja Toy Story.

Suomen kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto on tukenut kitaraorkesteritoimintaa apurahalla vuonna 2016. Apuraha on auttanut hankkimaan erityisesti orkesterikäyttöön tarvittavia kontrabasso- ja oktaavikitaroita, jotka tässäkin konsertissa antavat tärkeän lisänsä orkesterin sointiin.

Konsertti järjestetään tiistaina 28.3. klo 18.00 Sigyn-salissa, Linnankatu 60. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Turun konservatorio
vs. yhteyspäällikkö Taija Lähdetie
puh. 044 588 7708
taija.lahdetie@turunkonservatorio.fi