Moni­puolinen musiikki­oppi­laitos

Turun konservatorio on noin 1500 musiikin opiskelijan tiivishenkinen yhteisö ja myös yksi merkittävä kulttuuripalvelujen tuottaja Varsinais-Suomen alueella.

Turun konservatoriossa voit opiskella musiikkia omaa tahtia tavoitteellisesti tasolta toiselle edeten.

Tarjoamme myös toisen asteen ammatillista peruskoulutusta, jonka suuntautumisvaihtoehtoina voit valita useita eri musiikkityylejä, soittimia, säveltämistä ja musiikkiteknologiaa.

Mahdollisuus yhteismusisointiin ja esiintymiseen on tarjolla kaikille oppilaille ja opiskelijoille erilaisissa kuoroissa, orkestereissa ja monissa pienemmissä kokoonpanoissa.

Kumppanuuksista mahdollisuuksia opiskelijalle

Oppilaitoksemme tekee aktiiviista yhteistyötä myös useiden paikallisten yhteistyökumppanien kanssa, joita ovat muun muassa:

  • Turun filharmoninen orkesteri
  • Laivaston soittokunta
  • Turun ammattikorkeakoulun Taideakatemia
  • Puolalanmäen musiikkilukio
  • Alueen perusopetuksen musiikkiluokat ja -opistot

Oppilaitokselle on lisäksi yhteistyösopimuksia monen turkulaisen elävää musiikkia tarjoavan ravintolan kanssa.

Muusikkomme esiintyvät vuosittain yli 400 tapahtumassa niin konservatorion omissa tiloissa kuin konserttipaikoissa Suomessa ja ulkomailla.

Säveliä yli puolen vuosisadan ajan

Aloitimme toimintamme vuonna 1962 Turun musiikkiopistona. Vuonna 1978 nimeksemme tuli Turun konservatorio. Vuoden 2020 alusta Turun konservatorion ja Turun seudun musiikkiopiston toiminnat siirrettiin uuteen Turun kaupungin omistamaan Turun musiikinopetus Oy:öön ja uudeksi nimeksi tuli Turun konservatorio ja musiikkiopisto. Syksyllä 2021 nimemme lyhennettiin muotoon Turun konservatorio. Oppilaitoksellamme on opetus- ja kulttuuriministeriön luvat toisen asteen ammatillisen koulutuksen ja taiteen perusopetuksen tarjoamiseen.

Varvintorin taideoppilaitoskampuksella olemme toimineet vuodesta 1994. Linnankadun rakennus on historialtaan vanha köysitehdas ja telakkahalli. Sen uudistustyöstä musiikin areenaksi ja opinahjoksi vastasi LPR-arkkitehdit – sama toimisto, joka myöhemmin suunnitteli Helsingin musiikkitalon. Tilamme on palkittu muun muassa Vuoden teräsrakenne -palkinnolla. Vuosien 2020–2021 tilat peruskorjattiin.

Toimimme kahdessa toimitilassa Linnankatu 60:ssä ja Mestarinkatu 2:ssa. Katso tarkemmat saapumisohjeet Linnankadulle tästä.