4.4.2017

Sigyn Sinfonietta klassikkojen jäljillä

Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutusohjelman soittajista koostuva Sigyn Sinfonietta konsertoi sunnuntaina 9.4. kapellimestari Erkki Lasonpalon johdolla Sigyn-salissa.

Klassikkojen jäljillä -konsertissa kuullaan teoksia Mozartilta, Beethovenilta ja Boccherinilta ja solisteina toimivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat pianisti Ilona Sekiguchi ja sellisti Oskari Pirttimaa.

Sinfoniaorkesteri Sigyn Sinfonietta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa orkesterisoiton opintoja keskeisten, suurten orkesteriteosten parissa ja orkesteri työskentelee periodeittain eri kapellimestareiden johdolla. Kokoonpanoa ovat aiemmin johtaneet mm. Tibor Bogányi, Pertti Pekkanen, Arturo Alvarado, Anna Rombach ja Henri Sigfridsson.

Sunnuntain konsertissa kapellimestarina toimii Erkki Lasonpalo, jonka kapellimestariopinnot alkoivat Jorma Panulan nuorisokapellimestariluokalla vuonna 2007. Hän jatkoi opintoja Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla Leif Segerstamin johdolla. Keväällä 2011 Wegelius-säätiö myönsi Lasonpalolle tunnustusapurahan orkesterijohdon opiskelun johdosta ja kapellimestaridiplomin hän suoritti vuonna 2012 erinomaisin arvosanoin.

Lasonpalo on vieraillut mm. Turun, Helsingin, Tampereen ja Lahden kaupunginorkestereissa, Tapiola Sinfonietassa, Lapin Kamariorkestereissa, Kokkolan Oopperassa sekä Suomen Kansallisoopperassa. Lasonpalo on toiminut Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014. Syksyllä 2016 Lasonpalo aloitti työt Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana sekä Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestarina.

Pianisti Ilona Sekiguchi (s. 1994) on opiskellut Eeva-Liisa Huotarin ja Eeva Havulehdon johdolla Oulun konservatoriossa, josta hän valmistui muusikoksi keväällä 2014. Tällä hetkellä Ilona opiskelee musiikkipedagogiksi Turun AMK:n Taideakatemiassa Jukka Juvosen johdolla. Ilona on esiintynyt aiemmin Collegium Musicum Turku -orkesterin solistina. Hän on myös osallistunut Wendy Chenin mestarikurssille.

Oskari Pirttimaa opiskelee sellonsoittoa ja musiikkipedagogiikkaa Turun ammattikorkeakoulussa Erkki Lahesmaan johdolla. Espoon musiikkiopistossa Oskarin opettajina ovat olleet Jukka Rautasalo ja Tuija Vainio. Hän on kamarimusiikkiyhtye Å Ensemblen perustajajäsen, sellokvartetti Fourtunen jäsen ja kamarimuusikko monissa muissa kokoonpanoissa. Oskari on toiminut myös Sigyn Sinfoniettan ja Tapiolan nuorten sinfonikkojen soolosellistinä.

Sigyn Sinfonietta: Klassikkojen jäljillä
Su 9.4. klo 18.00, Sigyn-sali, Linnankatu 60

W. A. Mozart: Alkusoitto oopperasta Figaron häät KV 492
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 23 A-duuri KV 488 – 1. osa Allegro, solisti Ilona Sekiguchi, piano
L. Boccherini: Sellokonsertto B-duuri, solisti Oskari Pirttimaa, sello
L. v. Beethoven: Sinfonia nro 1 C-duuri op. 21

Liput 10 € / 5 €, ennakkoon www.holvi.com/shop/turkuamk ja tuntia ennen ovelta 12 € / 7 € .

Lisätietoja:
Orkesterimusiikintuottaja Harri Sippel, puh. 045-863 6699,
Yhteyspäällikkö Taija Lähdetie, puh. 044-588 7708, taija.lahdetie@turunkonservatorio.fi

Katso lisätietoja tapahtumakalenterista