12.4.2017

Puhallinorkestereiden suomenmestaruudesta kisataan konservatoriolla

Turun konservatorio järjestää Puhallinorkestereiden suomenmestaruuskilpailut yhdessä musiikkiliittojen kanssa Sigyn-salissa 22.-23.4.2017. Kilpailun neljään sarjaan osallistuu 26 orkesteria eri puolelta Suomea. Kaikkiaan Turussa vierailee viikonlopun aikana yli 1000 puhallinmusiikin harrastajaa ja ammattilaista.

Puhallinorkestereiden suomenmestaruuskilpailuja on järjestetty vuodesta 2005 alkaen eri paikkakunnilla ja Turussa järjestettävät kisat ovat järjestyksessään jo kuudennet.

Turussa suomenmestaruuskilpailut käydään neljässä eri sarjassa, jotka on määräytyvät mm. esitettävien kappaleiden tasoluokituksen, orkestereiden koon ja osallistujien iän mukaan. Kilpailun osallistujat ovat harrastajaorkestereita, joissa on mukana runsaasti lapsia ja nuoria. Osallistujia saapuu Turkuun mm. Oulusta, Lahdesta, Kuopiosta ja Lappeenrannasta sekä Tampereen, Satakunnan, Pohjanmaan ja pääkaupunkiseudun suunnalta.

A- ja B-sarjan tuomariston puheenjohtajana toimiii kapellimestari Raine Ampuja ja jäseninä kapellimestarit Tero Haikala, Petri Komulainen, Marjo Riihimäki ja Juha Törmä. C- ja Vapaata sarjaa tuomaroivat puheenjohtajana musiikkipedagogi, kapellimestari Hanna Lehtonen sekä jäseninä vaskipuhallinten soitonopettaja, MuM Minna Kajander, musiikkipedagogi Pekka Nebelung, säveltäjä, kapellimestari Juha Pisto ja musiikkipedagogi, kapellimestari Juhani Valtasalmi.

Turun konservatorio vastaa kilpailun järjestelyistä yhteistyössä musiikkiliittojen kanssa. Mukana kilpailutoimikunnassa ovat Finlands Svenska Sång- och Musikförbund, Soitinmusiikkiliitto, Suomen Puhallinorkesteriliitto ja Suomen Työväen Musiikkiliitto.

Ohjelmassa on lisäksi lauantaina 22.4. POSMK Gaalakonsertti Laivaston soittokunnan johdolla Turun konserttitalolla, jossa kuullaan espanjalaista puhallinmusiikkia ja elokuvamusiikin klassikoita sekä Derek Bourgeoisin pasuunakonsertto solistinaan Pekka Laurikka.

Yleisöllä on vapaa pääsy seuraamaan kilpailua Sigyn-saliin (Linnankatu 60, Turku). Kisapäiviä on mahdollista seurata myös suorana lähetyksenä tapahtuman verkkosivuilla. Gaalakonsertti on loppuunvarattu. Lippuja myy Lippupiste ja Turun filharmonisen orkesterin lipunmyynti.

Lisätietoja tapahtumasta:
Turun konservatorio
Yhteyspäällikö Taija Lähdetie, puh. 044 588 7708, taija.lahdetie@turunkonservatorio.fi
Apulaisrehtori Reijo Borman, puh. 044 527 3214, reijo.borman@turunkonservatorio.fi
www.posmk.fi l www.facebook.fi/posmk.fi