16.7.2017

Aurora Marthens voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun 2017

Turun konservatorion alumni, sopraano Aurora Marthens voitti su 16.7.2017 Timo Mustakallio -laulukilpailuun Savonlinnan Oopperajuhlien yhteydessä ja sai 15.000 euron rahapalkinnon.  Toiseksi voittajaksi nousi Sanna Iljin, joka sai 10 000 euron palkinnon.

Aurora Marthens lauloi finaalissa Jean Sibeliuksen yksinlaulun Jubal ja Vincenzo Bellinin säveltämän Elviran aarian oopperasta Puritaanit.

Aurora Marthens on opiskellut laulua vuodesta 2007. Hän opiskelee tällä hetkellä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.

Aurora Marthens on opiskellut ennen Taideyliopiston Sibelius-Akatemiaa Turun konservatorion ammatillisessa koulutuksessa. Hänen pianistinsa Elias Miettinen on niin ikään Turun konservatorion alumni ja opiskellut lisäksi Turun AMK:n Taideakatemian musiikin koulutuksessa.

29. kertaa järjestettävä Timo Mustakallio -kilpailu on tarkoitettu nuorille, uransa alussa oleville laulajille. Kilpailussa on yksi sarja, joka on avoin sekä miehille että naisille. Tällä kertaa finaalissa kilpaili seitsemän naista ja yksi mies.