27.1.2018

Menestystä Madetoja-kilpailussa

Oulussa 22.–27.1.2018 käydyt valtakunnalliset Leevi Madetoja -pianokilpailut päättyivät sunnuntaina. Turun konservatoriolaiset Mikael Loponen  ja Samuel Eriksson saavuttivat kaksoisvoiton 13–16-vuotiaiden sarjassa!

Kilpailun keskimmäisessä, 13-16-vuotiaiden sarjassa jaettiin palkintoina kaikkiaan 3000 euroa arviointilautakunnan päätöksen mukaisesti. Tästä palkintosummasta Mikael Loponen kirjasi 1000 euron palkinnon ja Samuel Eriksson 600 euroa. Mikael Loposen opettaja Turun konservatoriossa on Eveliina Kytömäki ja Samuel Erikssonin Niklas Pokki.

Kolmen vuoden välein käytävä Madetoja-pianokilpailu on nuorten pianistien ja heidän taustajoukkojensa kohtauspaikka. Kilpailussa Turun konservatoriolla oli vahva edustus seitsemällä osallistujalla kilpailun kolmessa sarjassa. Kilpailuun valmistauduttiin ennalta huolellisesti ja kilpailuohjelmistoa soitettiin neljässä konsertissa eri puolilla Turkua.

Kuvassa Mikael Loponen (vas.) ja Samuel Eriksson palkintojenjakotilaisuudessa.

Lisätietoa