12.4.2018

Skaalat solmuun 2018

Vuoden 2018 Skaalat Solmuun -viikko käynnistyy jälleen huhtikuussa, jolloin Turun konservatorion pop & jazz -opiskelijat esittävät livemusiikkia ympäri kaupunkia. Keikkoja järjestetään muun muassa Vimmassa, Soittojuomala Armaksessa sekä Tiirikkalassa. Lisäksi festivaalia laajennetaan vanhainkoteihin ja vammaisjärjestöjen monitoimikeskus Happy Houseen.

Skaalat Solmuun on Turun konservatorion pop&jazz -opiskelijoiden vuosittain järjestämä festivaali, jossa kuullaan elävää musiikkia laidasta laitaan opiskelijoiden omien yhtyeiden esittämänä. Opiskelijat järjestävät koko tapahtuman itse alusta asti osana opintojaan aina suunnitteluvaiheesta käytännön toteutukseen.

Skaalat Solmuun -festivaali on järjestetty jo 11 vuoden ajan. Tänä vuonna Skaaloja järjestävät opiskelijat halusivat laajentaa tapahtumaa entisestään lisäämällä keikkapaikkoihin vanhainkoteja ja Happy Housen, joissa akustiset pienyhtyeet käyvät ilahduttamassa asiakkaita musiikillaan.

Skaalat-viikko antaa musiikin ja musiikkiteknologian opiskelijoille tilaisuuden toteuttaa itseään myös varsinaisen opetussuunnitelman ulkopuolella, sillä Skaaloja varten on perustettu kymmeniä bändejä soittamaan musiikkia laidasta laitaan. Tarjolla on mm. jazzia, neo soulia, tanssi- ja bilemusiikkia, rockia ja jopa eurodancea. Keikkoja on tänä vuonna lähes 40 ja kaikkiin niihin on ilmainen sisäänpääsy. Skaalat Solmuun -viikko järjestetään 16.-21. huhtikuuta. Katso koko ohjelma täältä.

”On hienoa, että saadaan opiskelijoiden kesken järjestää itse kaikki, päättää keikkapaikat ja mitä halutaan soittaa. Toisaalta se valmistaa työelämään, toisaalta antaa mahdollisuuden toteuttaa villeimmät bändiunelmat, joita ei muualla pääsisi esittämään.”
– Roosa Lumme, Skaalat Solmuun -festivaalin vastaava järjestäjä.