21.5.2018

Samuel Eriksson voittoon Steinway-kisassa

Turun konservatoriossa opiskeleva Samuel Eriksson voitti lauantaina 19.5. Helsingissä järjestetyn Steinway-pianokilpailun vanhimpien eli 15–17-vuotiaiden sarjan. Osallistujia kilpailun kolmessa sarjassa oli kaikkiaan 41.

Samuel Erikssonin opettajana konservatoriolla on Niklas Pokki. Kilpailuohjelmassaan Samuelilla oli Magnus Lindbergin Piano jubilee VI ja Sergei Prokofjevin Toccata. Kilpailun tuomariston muodostivat Sibelius-Akatemian pianomusiikin lehtorit Hui-Ying Liu-Tawaststjerna ja Teppo Koivisto sekä konserttipianisti Anna Kuvaja.

Kansainvälisesti kahdeksattatoista ja Suomessa nyt kuudetta kertaa järjestetyssä festivaalissa kunkin maan osakilpailujen voittajat matkustavat Steinwayn kustantamina Hampuriin konsertoimaan. Ensi syksynä 7.–10.9. Hampurin Steiway-festivaalilla Suomea edustaa siis Samuel Eriksson.