7.2.2019

Huittisten Hullu Puhallus

Turun konservatorion puhallinsoittajia osallistui helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna 1.–3.2.2019 Hulluun Puhallukseen Huittisissa. Tapahtumassa järjestettiin kaikille avoin ”kuunnelmus” sekä kolme eri ikäluokkien kilpasarjaa kaikille puhallinsoittimille.

Turun konservatoriosta A-sarjan kisailuun osallistui Huiluryhmä Taika Huilut: Linda Lehtniemi, Senni Härkälä, Viivi Ranta ja Ronja Pöyhönen. B-sarjassa kisailivat MiSteli: Stella Passi, käyrätorvi ja Milda Passi, piano sekä Vera Suomi, saksofoni. Nuorimpien soittajien C-sarjaan osallistui Mega Duo: Einari Järvinen, tuuba ja tenoritorvi sekä Mette Passi, trumpetti. Kunnelmukseen osallistui lisäksi vaskiyhtye Tehotytöt: Vilma Ranta, käyrätorvi, Pihla Laaksonen, käyrätorvi, Selma Nurmilaakso, käyrätorvi, Helmi Seppä, tenoritorvi sekä Viima Luukka, kornetti.

 

MiSteli

Jokainen varsinaiseen kisailuun osallistunut oli valmistanut alkuerään pakollisena kaksi kappaletta ja finaaliin omavalintaisen esityksen, joka koostui yhdestä tai useammasta teoksesta. Ohjelmistoja oli hiottu jo viime vuoden alkusyksystä saakka. Esiintymiskokemusta oli hankittu ja odotusta ja jännitystä tuntui väreilevän ilmassa perjantaina iltapäivällä, kun pikkubussi vihdoin starttasi kohti Risto Ryti -salia Huittisissa. Mukaan lähti myös innokas kannustusjoukko vanhempia ja perheenjäseniä.

Huittisissa jokainen kilpailija, esiintyjä ja ryhmä ohjattiin omiin lämmittelyhuoneisiin, jonka jälkeen aikataulu olikin melko tiukka virityksineen ja esiintymisvuoroineen. Oli fantastista seurata, kuinka kaikki nuoret muusikot olivat harjoitelleet ohjelmistonsa huippukuntoon ja jokainen onnistui esityksissään upeasti! Parasta antia viikonlopussa oli juuri musiikin tekemisen ja esittämisen ilo jokaisen esiintyjän kohdalla, yhdessä tekeminen ja ennen kaikkea onnistumisen kokemukset!

Kaikki esiintyjät saivat tuomaristolta kisan jälkeen kirjallisen palautteen lämpimine kehuineen ja kehittämisehdotuksineen. Tuomaristossa olivat tänä vuonna Jukka Perko, Päivi Pyymäki, Jukka Myllys sekä Elina Raijas. Kuunnelmuslaiset saivat myös oman kannustavan palautteensa kuunnelmusraadilta, jonka muodostivat Sandy Ahjo sekä Peter Roos.

 

Mega Duo

Kisailijoista sunnuntain finaaliin selvittivät tiensä C-sarjaan osallistunut Mega Duo: Einari Järvinen ja Mette Passi! Loppukilpailussa he esittivät duona Scott Joplinin The Entertainerin ja Henry Purcellin Song tunen. Palkintojenjaossa heidät huomioitiin sadan euron suuruisella kannustinpalkinnolla! Onnea Mega Duo!

Mia Kuczynski