27.8.2019

Monday Jazz Happening käynnistyy Rica Barissa

Turun konservatorion ravintolayhteistyössä toteuttama Monday Jazz Happening käynnistää jo kolmannentoista kautensa. Kuluvana syksynä housebandin setin ja jamit yhdistävät illat siirtyvät Bar Ricaan, Turun keskustaan Kristiinankadulle. Sarjan alkuperäinen idea on nimenomaan tarjota musiikin opiskelijoille mahdolllisuus päästä soittamaan yhdessä erilaisten ihmisten kanssa, aitoon ravintolaympäristöön:

– Meidän opiskelijoille on mahtava juttu saada soittaa vierailevien muusikoiden kanssa. Samalla tutustuu ihmisiin, pääsee verkostoitumaan ja oppimaan oikeaan ympäristöön ravintolaan, muusikon työpaikalle, kertoo konservatorion lehtori Jusu Heinonen.

Monday Jazz Happeningeissä säilytetään entinen rakenne, jossa ensin House Band soittaa yhden setin klo 20 alkaen, ja tämän jälkeen alkavat vapaat jamit.

– Rytmimusiikki on oikeastaan syntynyt jamien pohjalta. Kommunikoidaan musiikin kautta ja soitetaan korvilla, ei silmillä, Jusu Heinonen pohtii.

Sarja alkaa maanantaina 2.9., jolloin House Bandissä on konservatorion opiskelijoita ja opettajia yhdistelevä kokoonpano. Huomattavaa kiinnostuneille muusikoille on, että jamiosion ei tarvitse olla jazz-jamit, vaan kaikki laajasti ottaen rytmimusiikkiin kuuluva musiikki on tervetullutta. Monday Jazz Happening kuullaan Bar Ricassa joka viikko maanantaisin.