5.11.2019

Orkesterikonsertti

Turun konservatorion ja Turun seudun musiikkiopiston jousiorkesterit pitävät yhteisen konsertin Sigyn-salissa keskiviikkona 13.11. klo 19.00. Yhteistyö ennakoi samalla oppilaitosten siirtymistä vuodenvaihteen jälkeen uuteen Turun musiikinopetus Oy:öön.

Orkesterikonsertissa esiintyy kaikkiaan noin 120 soittajaa. Nuorimpien soittajien kokoonpanot ovat PikkuSinfis ja Minijouset, pidemmälle ehtineiden oppilaiden Nuoret Jouset ja Junioriorkesteri. Myös ammattiopiskelijoita on mukana konservatorion kamariorkesterissa ja aikuisia harrastajia Turun musiikin ystävien orkesterissa.

Matti Moilasen valmentama PikkuSinfis soittaa Karl Karowin Kellokaanonin, Jan Cibulkan Värikkäät vikkelät kalat sekä J.S. Bachin Gavotin. Hanne Lundin johtamilla Turun konservatorion Minijousilla on ohjelmassa Martin Rätzin Pieni Marssi ja Ludwig van Beethovenin Saksalainen tanssi. TSMO:n Nuoret Jouset soittavat niin ikään Matti Moilasen johdolla teeman Mozartin Taikahuilusta, Joutsenlammen Tsaikovskilta ja Mendelssohnin Lied ohne Worten. Junioriorkesteri soittaa kaksi Toivo Kuulan sovittamaan kansanlaulua ja avausosan Mozartin Sinfoniasta g-molli Harri Sippelin johdolla.

Jukka Perksalon luotsaama Kamariorkesteri soittaa Tsaikovskin Elegian, Heino Ellerin Kodumaine viis sekä ensimmäisen osan Mozartin Divertimentosta. Konsertin lopuksi Turun musiikin ystävien orkesteri soittaa Brahmsin unkarilaisen tanssin, Raymondin Budapestin Juliskan sekä tunnusmusiikit Game of Thronesista ja Downton Abbeystä. Musiikin ystäviä johtaa Tarmo Riutta. Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!