9.1.2020

Huiluorkesterin konsertti

Turun konservatorion ja musiikkiopiston huiluyhtye konsertoi keskiviikkona 5.2.2020 klo 19 Naantalin Kristoffer-salissa. Yhtyettä johtaa huilunsoiton lehtori Oleg Sytianko. Kokoonpano vaihtelee teoksen mukaan, suurimmillaan lavalla on lähemmäs 30 huilistia. Käytettävissä olevat soittimet ovat erilaisia huiluja, piccolosta aina matalaan bassohuiluun.

Konserttia varten yhtye on harjoitellut monipuolisen ja vaihtelevan ohjelmiston. Luvassa on mm. Erland von Kochin Cantilene, Hans P. Keunigin sarja Jazzy flutes sekä Eugène Walckiersin Kvartetto. Ohjelmassa on myös vanhempaa musiikkia Georg Philipp Telemannilta ja  Wilhelm Friedemann Bachilta, sekä ranskalaisia säveliä Jacques Ibert’ltä ja Gabriel Faurélta. Konsertin pienkokoonpanojen pianistina toimii pianotaiteilija Roope Gröndahl ja kitaraa soittaa Takuto Kadowak.

Turun konservatorio ja musiikkiopisto on aloittanut toimintansa vuoden vaihteessa jatkaen Turun konservatorion ja Turun seudun musiikkiopiston toimintoja. Oppilaitoksessa on oppilaita Turun lisäksi laajasti ympäri Varsinais-Suomea.