2.6.2020

Turun konservatorio ja musiikkiopisto juhlii valmistuvia

Turun konservatoriosta ja musiikkiopistosta valmistuu kevätlukukauden päätteeksi 30 opiskelijaa ammatillisesta koulutuksesta. 40 oppilasta saa todistuksen taiteen perusopetuksessa. Etäopiskelu sujui oppimistulosten valossa oppilaitoksen sulkemismääräysten aikana hyvin.

Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa ei kevätkauden muuttuneiden oppimisen olosuhteiden ole annettu haitata, vaan musiikkia on etäopiskeltu innokkaasti. Kevätkauden päätösjuhlat 3.6. joudutaan kuitenkin pitämään alle 50 hengen kesken. Juhlaa ja iloa voi silti seurata etäyhteyksien kautta.

Ammatillisesta koulutuksesta valmistuu musiikkituotannon ammattitutkintoon kolme, musiikkialan perustutkintoon klassisesta musiikista 15 ja pop- ja jazzmusiikista kuusi, sekä musiikkiteknologiasta kuusi opiskelijaa. Sigyn-salissa ke 3.6. klo 15 pidettävä juhla on rajattu vain valmistuville, mutta kotijoukot ja läheiset voivat seurata tilaisuutta etäyhteyden kautta.

Taiteen perusopetuksen päätösjuhlaa vietetään Sigyn-salissa ke 3.6. klo 17. Musiikin laajan oppimäärän perusopintojen päättötodistuksia jaetaan 38 ja syventävien opintojen todistuksia kaksi. Myös tätä tilaisuutta kotijoukot voivat seurata etänä.

Molemmissa juhlissa jaetaan todistusten lisäksi myös stipendejä. Kannustusta jakavat Varsinais-Suomen Kulttuurirahaston Astrid Joutsenon ja Piltti-Killisen rahastot, Turun konservatorion tukisäätiö sekä Raunistulan filharmonikot ry, rotaryklubi Turku Aboa Nova sekä Sinitakkien marssi ry. Kaikkiaan 103:sta stipendistä muodostuu jaettavaksi stipendisummaksi yhteensä 24 750 €.

”Turun konservatorio ja musiikkiopisto on kiitollinen siitä, että monet musiikinystävät ovat tehneet merkittäviä lahjoituksia musiikinopiskelijoiden kannustamiseen. Stipendit ovat saajilleen kiitos ahkerasta opiskelusta ja hyvistä oppimistuloksista. Toivomme, että stipendit kannustavat ahkeran työnteon jatkamiseen ja auttavat opiskelijoita esimerkiksi parempien soittimien hankinnassa”, toteaa rehtori-toimitusjohtaja Juha Järvinen.

Turun konservatorion ja musiikkiopiston ammatilliseen koulutukseen tuli tänä keväänä kaikkiaan 230 hakemusta. Näistä ammatillisen peruskoulutuksen osuus oli 205 ja musiikkituotannon ammattitutkinnon osuus 25. Uusia musiikin harrastajia hakeutui taiteen perusopetukseen lähes 400, aiemman 1300:n jatkavan lisäksi. Muskarilaisia on kevään ilmoittautumisten myötä tulossa yli 500.