9.11.2020

Voittoja kitarakilpailussa

Turun konservatoriossa ja musiikkiopistossa kitaransoittoa opiskelevat Alexander Joonas ja Aarne Syrjänen ovat voittaneet viime viikonloppuna Suomen kitarakilpailun Nuorten sarjassa 1. palkinnon, kumpikin omassa ikäsarjassaan. Syrjänen voitti 12-vuotiaiden ja sitä nuorempien sarjan ja Joonas 16–20-vuotiaiden sarjan. Rahapalkintojen lisäksi molemmat soittajat on kutsuttu Sibelius-Akatemian kitaristien teemapäivään. Joonas ja Syrjänen opiskelevat oppilaitoksessamme Patrik Kleemolan oppilaina.

Suomen kitarakilpailun Nuorten sarja järjestettiin tänä vuonna etäkilpailuna koronaepidemiasta johtuen. Kilpailun tuomariston puheenjohtajana toimi Sibelius-Akatemian kitaransoiton lehtori Andrzej Wilkus. Lisätietoa kilpailun verkkosivulla.

Kuvassa Alexander Joonas (vas.) ja Aarne Syrjänen (oik.) esiintymässä Turku Guitar Festivalilla syksyllä 2019. Kuva: Jukka Torhamo.