1.12.2020

Koronatiedote 1.12.2020

VSSHP:n koronapandemiaryhmä suositteli 1.12.2020 uusia rajoituksia koronapandemian vuoksi.
Turun konservatorio ja musiikkiopisto toteuttaa suosituksia seuraavasti:

Konsertit

Kaikki konsertit järjestetään to 3.12. lähtien ilman yleisöä tai vaihtoehtoisesti peruutetaan opettajan harkinnan mukaan. Kannustamme konserttien streamaamiseen.

Ammatillinen koulutus

Ammatillisessa koulutuksessa instrumenttiopetus ja yhteismusisointi ammatillisen koulutuksen kokoonpanoissa voivat jatkua. Näyttöihin johtavina nämä ovat viranomaissuosituksen nojalla välttämättä jatkettavaa lähiopetusta.

Musiikin hahmottamisaineissa, joissa on kerralla koolla yli 10 opiskelijaa, toteutetaan mahdollisuuksien mukaan etänä opettajan harkinnan ja ohjeistuksen mukaan. Muutokset tulevat voimaan to  3.12. lähtien.

Taiteen perusopetus

Lasten ja nuorten instrumenttiopetus jatkuu lähiopetuksena tai oppilaan aloitteesta etänä. Yli 20-vuotiaiden kaikki opetus tapahtuu vain etänä 4.12. alkaen. Muskaritoiminta jatkuu normaalisti.

Kuorot, orkesterit,  yhteismusisointi ja hahmottamisaineet

  • Kaikki kuorotoiminta keskeytetään to 3.12. alkaen.
  • Valtaosin aikuisista koostuvat orkesterit Turun musiikinystävien orkesteri ja Carloksen Big Band keskeyttävät kautensa viranomaissuosituksen perusteella.
  • Puhallinorkesterit päättävät syyskautensa konserttiin ke 2.12. Konserttiin ei oteta yleisöä.
  • Muut orkesteri- ja yhteismusisointikokoonpanot (esimerkiksi jousi- ja kitaraorkesterit  ja pianistien yhteismusiointi) ja musiikin hahmottamisaineiden ryhmät voivat jatkua tiukoilla turvatoimilla. Turvavälien lisäksi kaikkien osallistujien suositellaan vahvasti käyttävän maskia.

Tilojen harjoittelukäyttö

Opiskelijat voivat jatkaa harjoittelua tiloissa. Tilojen käytöstä on tehtävä varaukset sähköisessä järjestelmässä. Varauksista viranomaiset voivat tarvittaessa jäljittää altistumisketjuja.