12.10.2022

Aura Sinfonia: Solistien sähkettä ja tanssin taikaa!

Turun konservatorion sekä Puolalanmäen musiikkilukion yhteinen sinfoniaorkesteri Aura Sinfonia esiintyy Sigyn-salissa lokakuun 12. päivä klo 19. Ensimmäisen kerran syksyllä 2021 koottu sinfoniaorkesteri esittää nyt tanssillisia kappaleita nuorten solistien tulkitsemina kapellimestari Olli Vartiaisen johdolla.

Konsertin avaa solistinumero: Wolfgang Amadé Mozart pianokonserton A-duuri k 414 ensimmäinen osa Julia Elomaan esityksenä. Tämän jälkeen ohjelmassa on tanssillisia orkesteriteoksia: Camille Saint-Saënsin Danse Macabre, Aram Hatšaturjanin Adagio Spartacuksesta ja Jean Sibeliuksen Belsazarin pidot op. 51. Ennakkotiedoista poiketen von Weberin Concertino valitettavasti peruuntuu.

– ”Luvassa on tunnelmallisia tuokioita ja tarinoita. Kaikki teokset ovat tavallaan tarinan osasia, kuvaelmia, kohtauksia suuremmista kertomuksista”, kapellimestari Olli Vartiainen luonnehtii tulevaa konserttia.

Konserttiin on vapaa pääsy, tervetuloa!