4.1.2023

Puhallinpäivät 2023

Turun konservatorio ja Suomen puhallinorkesteriliitto järjestävät yhteistyössä Valtakunnalliset Puhallinpäivät Turussa 16.–19.3.2023. Tapahtumaviikonlopun aloittaa torstaina 16.3. klo 19.00 Turun filharmoninen orkesteri Julianin juhlat -konsertillaan, jossa huilusolistina esiintyy Yubeen Kim. Ennen konserttia Turun konservatorion Huiluorkesteri soittaa Pienen alkusoiton Konserttitalon ylälämpiössä klo 18.15.

Puhallinpäivien kirkkaimpina tähtiä loistavat Turun konservatorion ja yhteistyökumppaneiden puhallinkokoonpanot, mutta sijansa saavat myös muut maamme eturivin taiteilijat.

– Puhallinpäivien keskeisintä sisältöä on puhallinorkestereiden toiminnan kehittäminen ja alan toimijoiden verkottuminen, kertoo järjestelyistä konservatoriolla vastaava koulutuspäällikkö Reijo Borman.

– Nimenomaan puhallinorkestereille sävellettyä ja eri tasoisille orkestereille sopivaa uutta puhallinorkesterimusiikkia esitellään kaikkiaan kolmessa ohjelmistoesittelykonsertissa, Reijo Borman jatkaa.

Aura Mini Wind Band ja Varissuon Iloiset Puhaltajat esiintyvät perjantaina otsikolla Kaksin aina kaunihimpi, Aura Wind Band lauantaina otsikolla Aamulaulu Linnankadulla. Sunnuntaina ohjelmistoa esittelevät Aura Youth Wind Band ystävineen ja Aura Junior Wind Band ystävineen.

Puhallinpäivillä esiintyvät lisäksi Laivaston soittokunta solisteineen, Tanssii tähtien kanssa -orkesterista tuttu trumpettivirtuoosi Tero Lindberg, alkuperäissoittimin esiintyvä Raiku-kvintetti, seitsikkoperinnettä elvyttävä Novus ja jo kesäistä ahon laitaa käyvä SenioriWasket. Tämän vuoden puhallinpäivillä koetaan myös kansainvälistä vipinää kun Turkuun saadaan vieraaksi liettualainen Kybartai Small Orchestra laulusolisteineen.

Tapahtumapaikkana pe 17.– su 19.3. on peruskorjattu, ääni- ja valotekniikaltaan modernisoitu Sigyn-sali oheistiloineen. Ohjelmatiedot ja liput puhappistä!