15.9.2023

Lied-akatemia Turussa

Suomen Lied-akatemia pitää Turun konservatoriossa mestarikurssin 29.9.–1.10.2023. Kurssilla opettavat Soile Isokoski ja Ilkka Paananen ja sille osallistuu kahdeksan lied-duoa. Mestarikurssi huipentuu kurssikonserttiin Sigyn-salissa sunnuntaina 1.10. klo 14.00, jossa kuullaan kurssin antia. Sekä kurssia seuraamaan että konserttiin on vapaa pääsy.

Suomen Lied-akatemia on alkuvuonna 2015 perustettu liedmusiikin asemaa ja koulutusta edistävä yhdistys, jonka perustajajäseniä ovat mezzosopraano Ulla Raiskio ja baritoni Aarne Pelkonen sekä pianistit Heikki Pellinen ja Juho Alakärppä. Lied-akatemian tärkeimpänä tavoitteena on elvyttää liedkoulutusta koko Suomessa. Tämän lisäksi toimintaan sisältyy konserttien järjestämistä, liedmusiikin konserttikalenterin ylläpitoa ja liedkouluttajien kouluttamista.