3.10.2023

Valtakunnalliset Big Band -päivät 6.–8.10.

Isojen jazzorkesterien valloittava soundi täyttää kaupungin viikonloppuna Valtakunnallisten Big Band -päivien merkeissä. Turku Jazz Orchestra ja Tero Lindberg juhlistavat uutta levyään ja UMO Helsinki Jazz Orchestra soittaa ilmaiskonsertin Sigyn-salissa.

Valtakunnallisten Big Band -päivien pääsymaksuton ohjelma maissa käynnistyy perjantaina 6. lokakuuta Turun konservatoriolla ja huipentuu Flame Jazz Cruise XXII -risteilyyn Viking Gracella. Laiva lähtee Turun satamasta lauantai-iltana 7.10.

Jokavuotiset Big Band -päivät järjestettiin viime vuonna Jyväskylässä yhdessä Jyväskylä Big Bandin kanssa, nyt kumppaniorkesterina Turussa on itseoikeutetusti Turku Jazz Orchestra, joka julkaisee perjantaina 6.10. uuden Cold War 3.0 -levynsä yhdessä trumpetisti Tero Lindbergin kanssa.

Monipuolisessa ohjelmassa on luvassa jälleen jokaiselle jotakin. Avausillan kruununa on UMO Helsinki Jazz Orchestran konsertti, jossa palataan edellispäivänä Helsingissä ratkenneen Helsingin kansainvälisen big band -sävellyskilpailun tunnelmiin. Koko finaalikonsertin ohjelmisto kuullaan Turussa kokonaisuudessaan – jää yleisön tehtäväksi päättää, menikö voitto oikeaan osoitteeseen!

Kaupungin omaa jazzylpeyttä Turku Jazz Orchestraa kuullaan paitsi levynjulkaisukonsertissa risteilyllä, myös maissa playdown-session merkeissä lauantai-iltapäivänä Sigyn-salissa. Sessio tarjoaa kenties ainutkertaisenkin mahdollisuuden kuulla itse kirjoittamansa big band -sovitus aidon ammattilaisbändin soittamana ja Ville Vannemaan johtamana.

Pitkän linjan kapellimestari Antti Rissasen big band -johtamisen kurssi huipentuu lauantain ohjelman loppuhuipennuksena opiskelijoiden tulikokeeseen. Opiskelijat pääsevät johtamaan Suomen Junior All Star Big Bandia ja ikonista Thad Jonesin ohjelmistoa, johon he ovat kurssin aikana syventyneet.

Suomen big band -yhdistyksen puheenjohtaja Aarni Häkkinen odottaa viikonloppua jo malttamattomana.

– Big band -päivät ovat vuosi toisensa jälkeen keränneet isojen orkesterien ystävät yhteen nauttimaan tunnelmasta sekä tapahtuman monipuolisesta tarjonnasta. Tänä vuonna odotan erityisen innoissani UMO Helsinki Jazz Orchestran konserttia sekä Flame Jazz Cruisella järjestettäviä big band -jameja, Häkkinen kertoo.

Tapahtumaa ovat tuottamassa yhteistyössä Suomen big band -yhdistys, Turku Jazz Orchestra, Turun konservatorio sekä Jazz City Turku.

Tutustu Big Band -päivien koko ohjelmaan: tjo.fi/tapahtumat

Ohjelma on pääsymaksuton Viking Gracen jazzristeilyä lukuun ottamatta.