27.2.2024

Lasten musiikkijuhlat 2024

Lasten musiikkijuhlien 16.–24.3. ohjelma on nyt julkaistu, tutustu esitteeseen.

Lasten musiikkijuhlia vietetään Turussa 16.–24.3.2024. Luvassa on runsaasti iloisia lastenkonsertteja, joissa pääsee tutustumaan monipuolisesti eri soittimiin. Samalla käynnistyy Turun konservatorion hakuaika musiikkiharrastukseen. Hevisaurus ja Turun filharmoninen orkesteri esiintyvät yhdessä 22.–23.3.

Lasten musiikkijuhlat käynnistyvät lauantaina 16.3., jolloin Musiikkitalon Hra Principale tarjoilee hauskan tuokion otsikolla ”Herra Urkupillin matkassa” Martinkirkossa klo 10 ja 11.30 yhdessä urkuri Julia Tammisen kanssa. Samana päivänä Mestarinkadun koulutalolla vietetään Musiikillista puuhapäivää klo 12–15. Maestro Markus ja Fiktio Fakta isännöivät tapahtumaa, jossa luvassa on mm. avoimet muskarit, orkesteriesityksiä, junioribändin, kitaristien ja kanteleensoittajien konsertit. Soittimiin pääsee tutustumaan kokeilupajoissa, joka on oivallinen tilaisuus musiikista kiinnostuneelle lapselle, joka ei vielä ole osannut päättää mitä soitinta haluaisi soittaa. Samaan aikaan Hansakorttelissa klo 13 ja 15 Avajaisiloittelussa esiintyy Turun konservatorion Pig Pop Band Carlos d’l Puerton luotsauksessa.

Alueen kitaristeja yhteen kokoava Suuri Kitaraorkesteri konsertoi 10-vuotisjuhlansa merkeissä Sigyn-salissa sunnuntaina klo 16. Noin sata kitaristia aloittelijoista ammattilaisiin esittää varta vasten tälle kokoonpanolle sovitettua musiikkia. Soitinkuvassa kuullaan myös kontrabassokitaroiden tummaa samettia ja oktaavikitaroiden helinää.

Maanantaina 18.3. Sigyn-salissa on luvassa kaksi puhallinorkesterikonserttia. Aamun koululaiskonsertissa klo 10 esiintyvät Aura Youth Wind Band yhdessä Salon musiikkiopiston puhaltajien kanssa. Illalla klo 18 Aura Wind Bandin konsertissa kuullaan Prokofjevin Pekka ja Susi sekä selvitetään miten Mikki Hiiren käy pelottavan Meripeikon ja uneliaan Vuorenpeikon kanssa!

Laivaston soittokunnan vaskikvintetin Päräyttävässä lastenkonsertissa soivat tutut lastenlaulut ja animaatioiden tunnarit Seikkiksen Timantti-teatterissa ti 19.3. klo 10. Keskiviikkona 20.3. Sigyn-saliin saadaan vieraita Varissuolta kun V.I.P.-orkesteri soittaa Aura Junior Wind Bandin kanssa tuttuja tunnareita ja pop-musiikin parhaimmistoa klo 18.

Torstai-illan toivotuissa Sigyn-salissa 21.3. klo 18 esiintyvät Turun konservatorion kuorot Lauluaakkoset, Pikkurella ja Auriella. Ohjelmassa on lastenlauluja ja iskelmiä tuoreina sovituksina useilta vuosikymmeniltä.

Jurahevi ja sinfoniaorkesteri soivat ensimmäistä kertaa yhdessä, kun koko perheen suosikkiyhtye Hevisaurus ja Turun filharmoninen orkesteri lyöttäytyvät yhteen. Kaksi konserttia pe 22.3. klo 18 ja la 23.3. klo 15 ovat jo täynnä, ja suuren suosion vuoksi myynnissä on kolmas konsertti lauantaina 23.3. klo 12. Lisäksi konsertista järjestetään viisi päiväesitystä koululais- ja päiväkotiryhmille. Hevisaurus syntyi vuonna 2009 ajatuksesta tehdä laadukasta hevimusiikkia lapsille ja lapsenmielisille. Konserteissa Hevisauruksen hitit soivat kapellimestari Perttu Vänskän sovituksina.

Lauantaina 23.3. klo 13 Konserttitalolla järjestetään Pikkusaurusten taidetempaus. Tapahtumassa esitellään taideharrastuksia, ja erilaiset työpajat kutsuvat taiteilemaan. Myynnissä on myös Hevisaurus-fanituotteita sekä Konserttitalon kahvion herkkuja isoille ja pienille dinoille.

Pianistit tempaisevat juhlilla lauantaina 23.3. Sigyn-salissa Etydikarnevaalissa klo 13–18. Puolen tunnin välein alkavissa minikonserteissa kuullaan jättikimara etydeitä. Etydi on kappale, jossa hajoitellaan jotain tiettyä soittotekniikkaan liittyävää asiaa. Samalla etydit ovat elävää ja monipuolista musiikkia.

Taiteen perusopetuksen bändit esiintyvät Sigyn-salissa su 24.3. klo 14 alkaen seitsemän yhtyeen Bändikavalkadissa. Tarjolla on menoa ja meininkiä sekä monipuolinen kattaus rytmimusiikkia. Samaan aikaan klo 14 Turun linnassa luvassa on Prinssin taikasormus, joka on Turun vanha musiikki ry:n vauhdikas esitys. Historiallisin soittimin ja nukkeatterin keinoin kerrotan tarina prinssistä, joka saa omakseen taikasormuksen.