6.5.2024

Tulevaisuuden tähdet TFO:n solisteina

Nuoret solistit esiintyvät Turun filharmonisen orkesterin kanssa keskiviikkona 8.5 klo 19 Sigyn-salissa. Maamme vanhimman nuorten solistien konsertin tähdet ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita.

Konsertissa nähdään kuusi solistia. Konsertin ensimmäisellä puoliskolla Aino Parikka, klarinetti, esittää Carl Maria von Weberin 1. klarinettikonserton, Bing-Cheng Xiang, tuuba, tulkitsee Torbjörn Lundquistin teoksen Landskap ja Daniel Orgaz Nevado, sello, esittää Aram Hatšaturjanin sellokonserton e-molli. Väliajan jälkeen Jatta Merivirta, kontrabasso, tulkitsee Lars-Erik Larssonin Concertinon op. 45 nro 11, Lauri Kujari, kitara, esittää Joaquin Rodrigon Aranjuez-konserton ja Yağmur Tuna, viulu, tulkitsee Camille Saint-Saënsin viulukonserton nro 3 h-molli.

Konsertin johtaa Kristian Sallinen. Sallinen on nouseva tähti, ja opiskelee tällä hetkellä orkesterinjohtoa Sakari Oramon johdolla Sibelius-Akatemiassa Helsingissä.  Hänen viimeaikaisiin kohokohtiinsa kuuluvat kansainvälinen debyytti Baselin sinfoniaorkesterin kanssa ja debyytti Isossa-Britanniassa BBC:n sinfoniaorkesterin kanssa.

Nuorten solistien konsertti ke 8.5. klo 19 Sigyn-salissa.

Kuvassa vasemmalta oikealla, ylhäältä alas: Daniel Orgaz Nevado, Yağmur Tuna, Aino Parikka, Jatta Merivirta, Bing-Cheng Xiang ja Lauri Kujari.