2.10.2024

Aura Sinfonian konsertissa Schubertia ja Sibeliusta

Turun konservatorion ja Puolalanmäen musiikkilukion yhteinen sinfoniaorkesteri Aura Sinfonia konsertoi keskiviikkona 9.10.2024 klo 19 Sigyn-salissa.

Ohjelmassa orkesterilla on Franz Schubertin sinfonia nro 5 ja kattaus Jean Sibeliuksen tunnettuimpia teoksia – viulukonserton ensimmäinen osa, Valse triste ja Finlandia.

– Viidennessä sinfoniassa kuuluu Mozartin vaikutus Schubertiin, musiikillisen ilmaisun ilmavuudessa ja mozartiaanisen kauneuden tutkimisessa, pohtii konsertin kapellimestari Olli Vartiainen.
– Sibeliuksen rakastetuimmista sävelistä sanoisin, että vaikka ne kuulijoille kovin tuttuja olisivatkin, niin nuoret ovat innoissaan päästessään soittamaan tätä keskeistä suomalaisohjelmistoa. Oppilassolisti viulukonsertossa on myös hyvin harvinaista herkkua, myhäilee Vartiainen.

Konsertin viulusolistina soittaa lukiolainen Kaisla Holkko (s. 2008), joka on saanut kilpailumenestystä kotimaassa ja ulkomaillakin. Kaisla on Riikka Lehtimäen kasvatti musiikkiopisto Arkipelagista ja opiskelee tällä hetkellä Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksessa Merit Palaksen johdolla.

Aura Sinfonian konsertti on kuudes kerta, kun oppilaitokset tuottavat yhteisen sinfoniakonsertin. Ammatillisen koulutuksen ja lukion raja-aitoja ylittävä orkesteritoiminta on valtakunnallisesti harvinaista. Kokoonpanossa on tällä kertaa mukana soittajia myös Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksesta.

Konserttiin on vapaa pääsy ja sitä voi seurata suorana myös YouTube-kanavallamme.