Avoin mestarikurssi: Ringa Manner

ti 18.1. klo 17.0019.30
Zoom

Turun konservatoriossa käynnistyy keväällä kaikille kiinnostuneille avoin mestarikurssisarja, joka on samalla osa ammatillisen koulutuksen tarjontaa. Ensimmäisessä sessiossa tiistaina 18.1. klo 17–19.30 vierailee Ringa Manner. Etätilaisuudessa luodaan katsaus hänen uniikkiin urapolkuunsa ja tämän hetken työnkuvaansa. Kurssilla otetaan myös katsaus Mannerin hyödyntämään teknologiaan ja instrumentteihin.

Ringa Manner on helsinkiläinen musiikintekijä, joka on 15-vuotisen uransa aikana vaikuttanut kymmenissä eri bändeissä, kuten Ruusut & Pintandwefall, sekä julkaissut kolme levyllistä omaa musiikkiaan aiemmin aliaksella The Hearing.

Mannerin kädenjäljet ovat vuosien varrella olleet ehdolla Teosto-palkinnon, Nordic Music Prizen sekä Emman saajiksi, ja voittaneet mm. 2019 Emma-gaalan Kriitikoiden valinta -palkinnon, 2018 Femma-Femman, 2020 Indie Awardsin vuoden Artistin palkinnon.

Viime vuosina Mannerin soolomateriaali on alkanut muodostua rauhallisempaan ja kokeellisempaan suuntaan, ja sitä voisi kuvailla ambientiin nojaavaksi äänimaalailuksi, improvisaatiopohjaiseksi melodiakudelmaksi.

Kevään aikana studia generalia -hengessä tuotettavassa mestarikurssisarjassa on luvassa oopperalaulaja Petteri Salomaa 18.–19.3.2022 ja säveltäjä Tuomas Kantelinen (ajankohta selviää myöhemmin). Sessioita voi seurata verkkolähetyksinä ja kulloisenkin tilanteen mukaan mahdollisesti myös paikan päällä.