Puccini: Suor Angelica

to 2.12.2021 klo 19
Martinkirkko

Turun konservatorion ja musiikkiopiston laulunopiskelijat ovat mukana Oopperakammarin  tuottamassa Puccinin Suor Angelica –oopperassa Turun Martinkirkkossa. Ensi-ilta on 29.11.2021 klo 19 ja muut esitykset 2.12. ja 3.12. klo 19. Teoksessa on mukana myös Turun Taideakatemian laulunopiskelijoita.

Turku viettää Euroopan kulttuuripääkaupungin kymmenvuotisjuhlaa 2021. Suor Angelica toteutetaan osana merkkivuoden ohjelmaa.

Oopperan musiikin johtajana toimii kapellimestari, pianisti Marko Autio, joka on myös sovittanut musiikin pianolle ja uruille. Teoksen ohjaa teatteriohjaaja Laura Hurme. Puvustuksesta vastaa Kaarina Kopola ja valoista Taina Möysä.

Päärooleissa laulavat ammattilaiset ja pienemmissä rooleissa Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Turun Taideakatemian laulunopiskelijat. Suor Angelican roolin esittää turkulainen sopraano Annukka Kuivisto, Zia Principessan roolin helsinkiläinen Margit Westerlund, altto ja Abbedissan turkulainen Kristina Raudanen, mezzosopraano.

Suor Angelica (Sisar Angelica) on Giacomo Puccinin yksinäytöksinen ooppera, joka kuuluu kolmen oopperan kokonaisuuteen. Suor Angelica on mukaelma Giovacchino Forzanon näytelmästä, jossa kaunis ja nuori nunna ajautuu itsemurhaan. Tarina liittyy luostariin, jossa Puccinin sisar toimi abbedissana. Aihe oli aikansa Italiassa vaikea. Eräs kriitikko kirjoittikin aiheesta: ”Nunnan intohimo ei ole asia, jonka yleisö haluaa nähdä”. Alkuperäisessä partituurissa oli intermezzon jälkeen aaria kukkasille ”Amici fiori”. Aaria poistettiin juuri ennen ensi-iltaa, sillä sopraanosolisti kieltäytyi laulamasta tonaliteetin rajoja kokeilevaa aariaa. Tämä aaria on lisätty Oopperakammarin esitykseen.

Lisätietoa:
www.oopperakammari.fi