Sigyn Sinfoniettan konsertti

su 22.4.2018 klo 18
Sigyn-sali

Sigyn Sinfonietta
Joht. David Claudio

Schubert: Die Freude von Salamanka -alkusoitto
Debussy: L’enfant prodigue, resitatiivi ja aaria sol. Linnea Penttilä
Ravel: Le Tombeau du Couperin

***

Schubert: Sinfonia nro 1

Sigyn Sinfonietta on Turun AMK:n musiikin koulutusohjelman ja Turun konservatorion opiskelijoista koostuva sinfoniaorkesteri, joka työskentelee periodeittain eri kapellimestareiden johdolla. Sigyn Sinfonietta tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuden suorittaa orkesterisoiton opintoja keskeisten, suurten orkesteriteosten parissa.

Konsertin kapellimestari, perulaissyntyinen David Claudio, suoritti diplomitutkinnon klarinetinsoitossa v. 2003 Perun kansallisessa musiikkikonservatoriossa Limassa, jossa hän opiskeli myös orkesterinjohtoa ensin perulaisen kapellimestarin Carlota Mestanzan ja myöhemmin meksikolaisen Eduardo Garcia Barriosin johdolla. Huhtikuussa 2011 David Claudio valmistui Sibelius-Akatemian orkesterijohdon ohjelmasta parhain mahdollisin arvosanoin. Hänen opettajinaan Sibelius-Akatemiassa olivat kapellimestarit Leif Segerstam, Atso Almila, Jorma Panula, Hannu Lintu, Markus Lehtinen, John Storgårds, Dmitri Slobodeniuk, Mikko Franck, Peter Larsen ja Anssi Mattila. David Claudion on johtanut useita ammattiorkestereita Suomessa sekä ulkomailla mm. Westsächsische Symphonieorchester, Jena Philharmonic Orchestra, Peruvian National Symphony Orchestra, Trondheim Symphony Orchestra, Bodø Sinfoniettaja Hochschule “Felix Mendelssohn Bartholdy” Symphony Orchestra. David Claudio toimii nykyisin myös vierailevana opettajana Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla.

Linnea Penttilä (s.1987) aloitti klassisen laulun ammatilliset opinnot Turun konservatoriossa opettajanaan Jouni Kuorikoski ja valmistui muusikoksi keväällä 2015. Syksyllä 2015 Linnea aloitti laulupedagogin opinnot Turun ammattikorkeakoulun musiikinkoulutusohjelmassa Kaisu Helmisen johdolla. Hän on ottanut myös yksityisiä laulutunteja Pia Pajalalta ja Leena Kotkalta. Linnealla on paljon esiintymiskokemusta ja hän on ollut mukana useissa eri oopperaproduktioissa Turun seudulla. Hän oli mukana myös Savonlinnan oopperajuhlakuorossa 2016. Viime keväänä Linnea ja sopraano Nathalia Hyvärinen Kanerva esiintyivät Turun filharmonisen orkesterin nuorina solisteina, laulaen Léo Delibesin Kukkaisdueton. Linnea on osallistunut myös mm. Marjut Hannulan ja Ritva-Liisa Korhosen mestarikursseille.

 

Konsertin järjestää Turun AMK