Orkesterit ja kuorot Turun konservatoriossa

Tärkeä osa musiikkiharrastusta ja etenkin muusikon ammattia on kehittää yhteissoittotaitoja muiden soittajien kanssa. Orkesterissa tai kuorossa mukana olo kartuttaa myös muusikon esiintymisvarmuutta ja tuo hänet yhteen toisten soittajien kanssa.

Jousiorkesterit

Turun konservatoriossa on kolme jousiorkesteria opintojensa eri vaiheissa oleville opiskelijoille ja harrastajille. Lue lisää jousiorkestereistamme.

Kitaraorkesterit

Kitaristit pääsevät Turun konservatoriossa osaksi orkesteria jo 7–11-vuotiaille suunnatusta Kitaramestareista lähtien. Vuosittain yhteen koottava Suuri kitaraorkesteri on konservatorion kitaristien keväinen yhteisponnistus. Lue lisää kitaraorkestereistamme.

Puhallinorkesterit

Vaski- ja puupuhallinten soittajille on niin opintojensa alussa olevien kuin taidoissaan pidemmälle edenneiden orkesterit. Turun konservatorion puhallinorkesterille on avautunut kiehtovia esiintymistilaisuuksia erilaisilla konserttiareenoilla. Lue lisää puhallinorkestereistamme.

Kuorot

Turun konservatorion lapsikuoroihin ja Sigynella-tyttökuoroon voivat päästä sisään myös muut kuin oppilaitoksemme opiskelijat. Lauluharrastus voi konservatoriossamme alkaa jo 7–8-vuotiaille suunnatussa Pikkurella-kuorossa. Lue lisää kuoroistamme.

Kamarikuoro

Turun konservatorion kamarikuoro on korkeatasoinen sekakuoro, jonka laulajistona on kokeneita kuorolaulajia, laulun opiskelijoita sekä jo valmistuneita laulajia. Kuoronjohtajana toimii Timo Lehtovaara. Lue lisää kamarikuorostamme.