Yhteismusisointi

Tärkeä osa musiikkiharrastusta ja etenkin muusikon ammattia on kehittää yhteissoittotaitoja muiden soittajien kanssa. Orkesterissa, kuorossa ja muissa kokoonpanoissa mukana olo kartuttaa myös muusikon esiintymisvarmuutta ja tuo hänet yhteen toisten soittajien kanssa.

Jousiorkesterit

Turun konservatoriossa on useita jousiorkestereita opintojensa eri vaiheissa oleville opiskelijoille ja harrastajille. Lue lisää jousiorkestereistamme.

Kitaraorkesterit

Kitaristit pääsevät Turun konservatoriossa osaksi orkesteria jo 6–8-vuotiaille suunnatusta Kitarataitureista lähtien. Vuosittain yhteen koottava Suuri kitaraorkesteri on oppilaitoksen kitaristien keväinen yhteisponnistus. Lue lisää kitaraorkestereistamme.

Puhallinorkesterit

Vaski- ja puupuhallinten soittajille on niin opintojensa alussa olevien kuin taidoissaan pidemmälle edenneiden orkesterit. Aura Wind Bandille on avautunut kiehtovia esiintymistilaisuuksia erilaisilla konserttiareenoilla. Lue lisää puhallinorkestereistamme.

Kuorot

Lapsikuoroihin ja Sigynella-tyttökuoroon voivat päästä sisään myös muut kuin oppilaitoksemme opiskelijat. Lauluharrastus voi alkaa jo 7–8-vuotiaille suunnatussa Pikkurella-kuorossa. Lue lisää kuoroistamme.

Kamarikuoro

Turun konservatorion kamarikuoro on korkeatasoinen sekakuoro, jonka laulajistona on kokeneita kuorolaulajia, laulun opiskelijoita sekä jo valmistuneita laulajia. Kuoronjohtajana toimii Markus Luomala. Lue lisää kamarikuorostamme.