Pianoresitaali Alessandro Cesaro

pe 15.3.2019 klo 19
Sigyn-sali
Vapaa pääsy

Ohjelma:

Schumann: Abegg-variaatiot op. 1
Schumann: Davidsbündlertänze op. 6
Clementi: Sonaatti fis-molli op. 25 nro 5
Clementi: Fantasia ja variaatiot “Au clair de la Lune” op. 48
Skrjabin: Sonaatti nro 10 op. 70
Skrjabin: “Vers la flamme” op. 72

Alessandro Cesaro, piano

Alessandro Cesaro oli lapsena musiikillisesti varhaiskypsä. Hän valmistui parhain arvosanoin Padovan konservatoriosta vain 16-vuotiaana. Hän jatkoi opintojaan Paul Badura-Skodan ja Aldo Ciccolinin johdolla. Hänen konserttiuransa alkoin pian, jatkuen kilpailuvoitoilla Italiassa ja ulkomailla. Kotimaisten konserttien lisäksi hän on esiintynyt Saksassa, Sveitsissä, Belgiassa sekä Argentiinassa, jossa hän on tehnyt viimeisen 20 vuoden aikana peräti yhdeksän kiertuetta. Vuonna 2008 hän konsertoi Meksikossa.

Italiassa hän on esittänyt kokonaistuotannot Chopiniltä ja Schubertilta, sekä Beethovenin kaikki 32 sonaattia periodisoittimella. Vuonna 2015 Argentiinan pianistien ja pianopedagogien yhdistys kutsui hänet Buenos Airesiin esittämään Skrjabinin pianosonaatteja. Tämän konsertin argentiinaliskriitikot arvioivat vuoden parhaaksi. Viime aikojen saavutuksista on mainittava Skrjabinin kymmenen pianosonaatin kokonaisesitys peräkkäisinä iltoina.

Cesaron persoonallisuuden erityispiirre on hänen poikkeuksellinen monipuolisuutensa ja kykynsä käsitellä pianokirjallisuuden eri puolia. Hänen ohjelmistoonsa kuuluukin kaikki pianomusiikki Haydnista oman aikamme säveltäjiin. Hän on levyttänyt Beethovenia ja Dussekia, ja on myös itse aktiivinen säveltäjä.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Italian kulttuuri-instituutin kanssa.