24.5.2017

Nuoret soittajalupaukset Turun filharmonisen orkesterin solisteina 31.5.

Turun filharmonisen orkesterin solisteina kuullaan keskiviikkona 31.5. klo 19.00 nuoria soittajalupauksia. Sigyn-salin konsertin solistit ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita, jotka on valittu tehtävään erillisen pääsykokeen kautta.

Lahjakkaat soittajat ovat sekä konservatorion että Turun ammattikorkeakoulun ammattiin opiskelevia tulevia muusikoita, jotka tekevät nyt ensimmäisen debyyttinsä ammattiorkesterin solisteina.

Konsertissa esiintyy yhdeksän nuorta muusikkoa. Pianisti Arttu Punkkinen esittää 1. osan Einar Englundin pianokonsertosta, pianisti Samuel Eriksson 1. osan Ludwig van Beethovenin c-molli-pianokonsertosta, käyrätorvisolisti Inari Moilanen 1. osan Richard Straussin Es-duuri-käyrätorvikonsertosta ja huilisti Heli Ainsalo tulkitsee Franz Bendan huilukonserton.

Väliajan jälkeen kuullaan sellisti Katariina Kolehmaisen tulkinta Ernst von Dohnányin konserttikappaleen kolmannesta osasta, sellisti Oskari Pirttimaan esitys Dmitri Šostakovitšin Es-duuri-sellokonserton 1. osasta sekä sopraano Nathalia Hyvärinen Kanervan ja sopraano Linnea Penttilän tulkinta Leo Delibes’n Kukkaisduetosta ”Sous le dôme êpais”. Konsertin päätteeksi kuullaan viulisti Ilayda Zeynep Köksalin esittämä Jules Conusin e-molli-viulukonsertto.

Nuorten solistien konsertti on Turun filharmonisen orkesterin, Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun järjestämä jokakeväinen perinne. Turun filharmonista orkesteria johtaa Erkki Lasonpalo, joka toimii Kemin kaupunginorkesterin taiteellisena johtajana sekä Helsingin Koomisen Oopperan pääkapellimestarina. Hän on toiminut Heinäveden Musiikkipäivien taiteellisena johtajana vuodesta 2014. Syksyllä 2017 Lasonpalo aloittaa työt Mikkelin kaupunginorkesterin taiteellisena partnerina.

Nuorten solistien konsertti Sigyn-salissa (Linnankatu 60, Turku) ke 31.5. klo 19.00. Erkki Lasonpalo, kapellimestari. Arttu Punkkinen, piano, Samuel Eriksson, piano, Inari Moilanen, käyrätorvi, Heli Ainsalo, huilu, Katariina Kolehmainen, sello, Oskari Pirttimaa, sello, Nathalia Hyvärinen Kanerva, sopraano, Linnea Penttilä, sopraano, Ilayda Zeynep Köksal, viulu. Turun filharmoninen orkesteri. 23,50/18,50/9,50 €.

Unga musikerbegåvningar som Åbo filharmoniska orkesters solister 31.5.

Onsdagen den 31 maj hör vi unga musikerbegåvningar som Åbo filharmoniska orkesterns solister. Sigynsalens solister består av Åbo konservatoriums och Åbo yrkeshögskolas musikerstuderande, som har blivit utvalda för konserten via ett skilt urvalsprov.

De alla begåvade solisterna från både konservatoriet och Åbo yrkeshögskolan studerar till yrkesmusiker, och gör nu sin första debut med en yrkesorkester.

Nio unga musiker uppträder under konserten. Pianisten Arttu Punkkinen framför första satsen ur Einar Englunds pianokonsert, pianisten Samuel Eriksson framför första satsen ur Ludwig van Beethovens c-moll pianokonsert, valthornsolisten Inari Moilanen framför första satsen ur Richard Strauss Es-dur valthornkonsert och flöjtisten Heli Ainsalo tolkar flöjtkonsert av Franz Benda.

Efter pausen får vi höra cellisten Katariina Kolehmainens tolkning av tredje satsen av Ernst von Dohnányis Konsertstycke, cellisten Oskari Pirttimaas framförande av första satsen ur Dmitri Šostakovitš Es-dur cellokonsert samt sopran Nathalia Hyvärinen Kanervas och sopran Linnea Penttiläs tolkning av Leo Delibes Blomsterduetten ”Sous le dôme êpais”. Konserten avslutas med Ilayda Zeynep Köksals framförande av Jules Conus e-moll violinkonsert.

Unga solisters konsert är Åbo filharmoniska orkesterns, Åbo konservatoriums och Åbo yrkeshögskolas ordnade tradition. Åbo filharmoniska orkester leds av Erkki Lasonpalo, som arbetar som konstnärlig ledare för stadsorkestern i Kemi samt chefsdirigent för Helsingfors Komiska Opera.  Lasonpalo har varit konstnärlig ledare för Heinävesi Musikdagar sedan år 2014. Hösten 2017 inleder Lasonpalo sin period som konstnärlig partner i S:t Michel stadsorkester.

Unga solisters konsert i Sigynsalen (Slottsgatan 60, Åbo) ons 31.5 kl 19.00. Erkki Lasonpalo, dirigent. Arttu Punkkinen, piano, Samuel Eriksson, piano, Inari Moilanen, valthorn, Heli Ainsalo, flöjt, Katariina Kolehmainen, cello, Oskari Pirttimaa, cello, Nathalia Hyvärinen Kanerva, sopran, Linnea Penttilä sopran, Ilayda Zeynep Köksal, violin. Åbo filharmoniska orkester. 23,50/18,50/9,50 €.

Lipunmyynti / Biljettförsäljning

Lippuja Turun filharmonisen orkesterin konsertteihin myy Lippupiste, www.lippu.fi. Turussa lippuja voi ostaa myös Turun kulttuurikauppa Ars Musicasta Turun konserttitalolta, avoinna ma–pe klo 11–17. Lippuja myydään myös ovella tuntia ennen tilaisuuden alkua, mikäli paikkoja on jäljellä. Turun konserttitalo, Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku.

Biljetter till Åbo filharmoniska orkesters konserter säljs via Lippupiste, www.lippu.fi. I Åbo kan man även köpa biljetter i Åbo kulturbutik Ars Musica i Åbo konserthus (Aningaisgatan 9), öppet må–fr kl. 11–17. Biljetter säljs också vid dörren en timme före evenemanget börjar om det finns platser kvar. Åbo konserthus, Aninkaistenkatu 9, 20100 Turku.

Lisätietoja / Ytterligare information
Salla Koskialho
tiedottaja-markkinoija vt | informatör-marknadsförare tf | press relations and marketing
Turun filharmoninen orkesteri | Åbo filharmoniska orkester | Turku Philharmonic Orchestra
Sibeliuksenkatu 2
FI-20100 Turku
+358 (0) 44 907 2091
salla.koskialho@turku.fi
www.tfo.fi

Juha Järvinen
Rehtori | Rektor | Principal
Turun konservatorio | Åbo konservatorium | Turku Conservatory
Linnankatu 60
FI-20100 Turku
+358 (0) 400 841 948
juha.jarvinen@turunkonservatorio.fi
www.turunkonservatorio.fi