18.5.2017

Nuoressa puhalluksessa konservatorion taiturit Laivaston soittokunnan solisteina

Turun konservatorion puhallinmusiikin opiskelijat sekä puhallinorkesterit esiintyvät yhdessä Laivaston soittokunnan kanssa keväisissä tunnelmissa Turun 11. Puhallinmusiikkijuhlat huipentavassa päätöskonsertissa.

Konsertin johtavat Laivaston soittokunnan päällikkökapellimestari Petri Junna ja kapellimestari Jarkko Aaltonen. Konsertin solisteina toimivat Turun konservatorion taidokkaat nuoret opiskelijat ja oppilaat, jotka pääsevät ainutlaatuisella tavalla esiintymään ja työskentelemään ensimmäistä kertaa ammattiorkesterin kanssa.

Solisteina toimivat Stella Passi, käyrätorvi, Pyry Hanhikoski, pasuuna, Pinja Jokinen, klarinetti, Helene Myllynen, huilu, Ada Heinonen, huilu, Eemeli Heiniö, marimba, Eero Honkanen, käyrätorvi, Aatu Leinonen, pasuuna, Samuli Nieminen, sopraanosaksofoni ja Heli Ainsalo, huilu.

Illan aikana luvassa on monipuolinen kattaus sekä klassista että kevyempää musiikkia, mm. Jorma Panulalta, Tauno Pylkkäseltä, Antonín Dvořákilta, Scott Joplinilta, Markku Johanssonilta, Anssi Tikanmäeltä sekä John Williamsilta.

Lisäksi konsertin yhteisnumeroissa Laivaston soittokunnan kanssa esiintyvät Pekka Lyytisen ja Mia Kuczinskyn johdolla Turun konservatorion Junioripuhaltajat ja puhallinorkesteri.

Konsertti on tiistaina 23.5. klo 18.00 Sigyn-salissa (Linnankatu 60, Turku). Liput konserttiin maksavat 15 € ja 2-12-vuotiaat lapset 5 €. Ennakkoon lippuja voi hankkia Ticketmasterista. Ovimyynti aukeaa konserttipäivänä klo 17.00. Konsertin kesto on noin 2 tuntia sisältäen väliajan.

Turun konservatorio vastaa Turun puhallinmusiikkijuhlien organisoinnista. Tapahtumakokonaisuus järjestetään jo 11. kertaa ja se tuo esiin Turun seudun ammattilaisten ja harrastajien laajaa puhallinmusiikkitoimintaa. Tapahtuman eri konserteissa esiintyvät konservatorion opiskelijat ja puhallinorkesterit, alueen puhallinorkesterit ja -yhtyeet ja Laivaston soittokunta. Ilmaiskonsertteja on tulevan viikon aikana vielä mm. Turun kaupungin pääkirjaston pihalla 16.-19.5. ja Vanhalla Raatihuoneella 21.5.

Lisätietoja
Vs. yhteyspäällikkö Taija Lähdetie, puh. 044 588 7708, taija.lahdetie@turunkonservatorio.fi
Apulaisrehtori Reijo Borman, puh. 044 527 3214, reijo.borman@turunkonservatorio.fi

Turun Puhallinmusiikkijuhlien ohjelma
Nuori puhallus -konsertin ohjelma