8.11.2017

Hyvän mielen orkesteri

Ilmoittautuminen Hyvän mielen orkesteriin on käynnissä!

Yhteismusisointi on olennainen osa orkesterisoitinten opintoja, mutta usein orkesteri tai kamarimusiikkikokoonpano koostuu vain oman soitinryhmän soittimista. Sinfoniaorkesterin sointi jää liian monelle vain haaveeksi!

Tämän puutteen korjaa Hyvän Mielen Orkesteri, joka on uusi sinfoninen kokoonpano Turun ja lähialueen musiikin harrastajille. Orkesteri toimii periodeittain ja ensimmäinen jakso pidetään maaliskuussa 2018. Kapellimestarina toimii Timo Lehtovaara. Orkesteri on Lasten musiikkijuhlien 2018 tähtiesiintyjä.

Soitettava ohjelmisto valitaan siten, että mahdollisimman moni pääsee kokemaan sinfoniaorkesterin soinnin. Liitteen esimerkkisivut (Aragonaise Georges Bizet’n oopperasta Carmen, Lady in Water ja Pjotr Tšaikovskin Romeo ja Julia -alkusoitto) kuvaavat tarvittavaa taitotasoa.

Ensimmäisen periodin ohjelmassa on esimerkeissä mainittujen lisäksi Largo Antonín Dvořákin sinfoniasta nro 9 ”Uudesta maailmasta”, joka on tunnettu kauniista englannitorvisoolostaan sekä Pirates of the Caribbean -sikermä.

Aikataulu:

Tammikuu 2018
Ilmoittautuneille toimitetaan nuottimateriaali, jota voi harjoitella soitonopettajan johdolla soittotunneilla.

ma 5.3. ja to 8.3.2018
pidetään kouluajan jälkeen stemmaharjoitukset, tarkat kellonajat ja paikat ilmoitetaan myöhemmin.

la 17.3.2018
Harjoitusleiri Turun konservatoriolla
Harjoitusten lomassa leppoisaa yhdessäoloa ja maittava lounas.

la 24.3. klo 14 ja 16
Hyvän mielen orkesteri konsertoi Kauppakeskus Myllyssä, sisältää ruokailun.

su 25.3. klo 16.00 koetaan periodin huippuhetki, kun Hyvän Mielen Orkesteri soittaa Sigyn-salissa Lasten musiikkijuhlien päätöskonsertissa.

Ilmoittautumiset orkesteriin täällä