30.11.2017

Joulukuun alku kuhisee konsertteja

Turun konservatoriossa joulukuu on kiireistä konserttiaikaa. Paitsi joulu niin luonnollisesti myös 100-vuotias Suomi innostaa musisoimaan.

Joulukonsertteja kuullaan ensimmäisestä adventtiviikonlopusta lähtien. Lauantaina 2.12. Virve Niemeläisen viuluoppilaat esiintyvät Saagan joulutapahtumassa soittaen joululauluja Turun kaupunginkirjastossa klo 13. Samalla kellonlyömällä pikkukitaristit konsertoivat Vanhalla raatihuoneella.

Satavuotiasta Suomea juhlitaan jousten voimalla Sigyn-salissa maanantaina 4.12. klo 18. Konsertissa esiintyvät Arja Yurtsevenin valmentamat Minijouset ja Juniorijouset sekä Kamariorkesteri Jukka Perksalon johdolla. Lisäksi luvassa on viulu-, alttoviulu- ja sellosooloja sekä erilaisia jousikokoonpanoja. Ohjelmassa on suomalaisia säveliä kansanlauluista taidemusiikkiin. Konsertti huipentuu Jean Sibeliuksen Andante festivon esitykseen.

Itsenäisyyspäivän juhlinta jatkuu tiistaina 5.12. jolloin isänmaallista musiikkia lauletaan yhteislauluina lounasaikaan klo 12 Sigyn Caféssa. Illalla Sigyn-salin oppilaskonsertissa klo 18 kuullaan laulu-, huilu-, käyrätorvi- ja pianosoolojen lisäksi myös kuoroja, viuluryhmää, kanteleyhtyettä sekä runonlausuntaa!

Samalla oppilaitoksen pop- ja jazzkoulutuksen keikat pyörivät Tiirikkalassa ja Armaassa. Monday Jazz Happeningissä 4.12.Tales from Aura tuo Tiirikkalaan nuorista turkulaisista muusikoista kootun kvartetin, joka tulkitsee jazz-standardeja omalaatuisella otteella. Torstaina 7.12. klo 20.30 alkaen ohjelmistoworkshopit esiintyvät Armaksen lavalla.