7.6.2018

Pianoakatemialle huomattava avustus Erkon säätiöltä

Jane ja Aatos Erkon säätiö on myöntänyt Nuorten pianoakatemia -hankkeen jatkamiselle 360.000 euron suuruisen avustuksen kolmeksi vuodeksi. Avustus on tarkoitettu kansainvälisten mestarikurssiopettajien vierailuihin ja kansainvälisiin projekteihin. Turun konservatorio on Nuorten pianoakatemian pitkäaikaisimpia yhteistyökumppaneita.

Nuorten pianoakatemia on erityislahjakkaiden koulu- ja lukioikäisten pianistien valmennusryhmä, johon kuuluu tällä hetkellä kahdeksan 13–18-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea. Turun konservatorion oppilaat Mikael Loponen, Leevi Ollila ja Samuel Eriksson ovat tällä hetkellä Pianoakatemian valmennettavia. Nuoret saavat säännöllisesti järjestettävillä valmennusperiodeilla ohjausta kansainvälisiltä ja kotimaisilta huippupianisteilta. Viime vuosina pianoakatemiassa ovat opettaneet mm. Robert Levin, Angela Hewitt, Andrzej Jasinski ja Richard Goode.

– Erkon säätiön avustus merkitsee sitä, että meillä on resurssit jatkaa pianoakatemian toimintaa äärettömän kunnianhimoisesti ja kutsua inspiroivimmat mahdolliset henkilöt kouluttamaan opiskelijoitamme. Avustus mahdollistaa myös jatkuvuuden, sillä nyt voimme ottaa koulutukseen uusia nuoria lahjakkuuksia, ovathan monet opiskelijoistamme tällä hetkellä yliopistoiän kynnyksellä. Suomalaisen pianismin taso kyllä vaikuttaa olevan vahvassa nousussa jopa varsin nuorten soittajien kohdalla, mikä lupaa hyvää pianoakatemialle, kertoo hankkeen koordinaattori, pianotaiteilija Niklas Pokki.

Nuorten pianoakatemia perustettiin Suomen kulttuurirahaston tuella vuonna 2013. Kansainvälinen toiminta alkoi Jane ja Aatos Erkon säätiön avustuksen turvin vuonna 2016. Pianoakatemian opiskelijat ovat menestyneet kansallisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa sekä esiintyneet useilla festivaaleilla, kuten PianoEspoossa. Oulun Leevi Madetoja -pianokilpailun 2018 voittaja Tarmo Peltokoski opiskelee Nuorten pianoakatemiassa ja myös Tampereen valtakunnallisen pianokilpailun 2017 voittaja Ossi Tanner on pianoakatemian entinen opiskelija.

Tulevana kesänä pianoakatemialaisia kuullaan Mäntän Musiikkijuhlilla 2. elokuuta Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen kanssa järjestettävässä yhteiskonsertissa.

Lisätietoja:
Niklas Pokki
koordinaattori
Nuorten pianoakatemia
niklas.pokki(ät)uniarts.fi
040 7073429