13.9.2018

Liedin mestareita ja kisällejä Turussa 28.–30.9.

Suomen Lied-akatemia on alkuvuonna 2015 perustettu liedmusiikin asemaa ja koulutusta edistävä yhdistys, jonka perustajajäseniä ovat mezzosopraano Ulla Raiskio ja baritoni Aarne Pelkonen sekä pianistit Heikki Pellinen ja Juho Alakärppä.

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna Suomen Lied-akatemia järjestää mestarikurssin Turun konservatoriossa. Kurssille on valittu 24 lied-duoa eri puolilta Suomea. Kaikki duot ovat osallistumassa lokakuun lopussa järjestettävään Helsinki Lied -kilpailuun ja hiovat viikonlopun aikana kilpailuohjelmistoaan. Mestarikurssilla opettaa kolme opettajaparia: Petteri Salomaa (SibA) ja Gustav Djupsjöbacka (SibA), Hanna-Leena Haapamäki (Helsingin Konservatorio) ja Eero Manninen (Itä-Helsingin musiikkiopisto) sekä Sirkka Parviainen (SibA) ja Heikki Pellinen (Helsingin Konservatorio).

Liedkoulutus on musiikin koulutukseen kohdistuvien säästöjen ja lopetusuhkien myötä uhanalaisessa tilanteessa. Lied-akatemian tärkeimpänä tavoitteena onkin elvyttää liedkoulutusta koko Suomessa. Tämän lisäksi toimintaan sisältyy konserttien järjestämistä, liedmusiikin konserttikalenterin ylläpitoa ja liedkouluttajien kouluttamista.

Mestarikurssin antia pääsee kuuntelemaan kurssin loppukonsertissa Sigyn-salissa sunnuntaina 30.9. klo 15. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Heidi Jakkula
tiedottaja
Suomen Lied-akatemia
tuottaja(ät)liedakatemia.fi