29.10.2018

Turkulaismenestystä Helsinki Lied -kilpailussa

Liedduo Wilhelmína Tómasdóttir ja Siiri Ylijoki voitti sunnuntaina 28.10. Helsingissä huipentuneen lied-kilpailun alle 25-vuotiaiden sarjan. Palkintona Wilhelmína ja Siiri saivat 4000 € ja konserttimahdollisuuden Tampereen konservatoriossa.

Sopraano Wilhelmína Tómasdóttir on valmistunut Turun konservatorion ammatillisesta peruskoulutuksesta vuonna 2017 ja opiskelee tällä hetkellä Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Kilpailussa hän edusti Turun seudun musiikkiopistoa. Pianisti Siiri Ylijoki opiskelee Turun konservatorion ammatillisessa peruskoulutuksessa.

Turun ammattikorkeakoulussa opiskelevat Olivia Kyllönen ja Tatu Piitulainen sijoittuivat saman sarjan kolmanneksi. Yli 25-vuotiaiden sarjan voittivat Virva Puumala ja Juho Lepistö.

Helsinki Lied -kilpailussa jaettiin palkintoina yhteensä 19 000 euroa ja konsertointimahdollisuuksia eri puolella Suomea. Tuomariston puheenjohtajana toimi pianotaiteilija Tuija Hakkila. Muut jäsenet olivat pianotaiteilija Ralf Gothóni ja laulutaiteilijat Andreas Schmidt ja Mitsuko Shirai.

Helsinki Lied -kilpailuun osallistui yhteensä 41 lied-duoa. Kilpailu on Suomen ainoa lied-pareille tarkoitettu kilpailu. Sen järjestää Helsingin Konservatorion Säätiö joka kolmas vuosi. Seuraavan kerran Helsinki Lied järjestetään vuonna 2021.

 

Kuva: Heikki Tuuli