20.11.2018

Värejä ja säveliä

Miten turkoosi soi? Minkä värisiä eri asteikot ovat? Turun Kuvataidekoulun ja Turun konservatorion yhteisessä konsertissa Sigyn-salissa tiistaina 27.11. klo 18 vesivärimaalaukset ja pianokappaleet muodostavat värikkään taideteoksen.

Projektiviikolla kuvataidekoulun ja konservatorion oppilaat työskentelivät yhteisissä työpajoissa. Soittajat improvisoivat asteikoilla, jotka on nimetty eri värein. Lisäksi pianistit soittivat Marko Aution säveltämää pianosarjaa ”Värikkäitä kappaleita”. Kuvataidekoulun oppilaat käyttivät työskentelynsä inspiraationa kuulemaansa musiikkia. Soittajat myös improvisoivat syntyneiden maalausten pohjalta. Pianistien lisäksi työpajoihin osallistui muutamia muitakin soittimia, kuten pasuuna, klarinetti ja sello.

Värejä ja säveliä -projektiin on osallistunut noin 80 lasta (45 kuvataidekoulun ja 35 konservatorion oppilasta). Konsertissa pianisteja esiintyy vähän toistakymmentä.

Värejä ja säveliä -konsertissa kuullaan Marko Aution Värikkäitä kappaleita -pianosarjan kantaesitys sekä improvisaatiota väriasteikoilla. Konsertin yhteydessä järjestetään Turun Kuvataidekoulun näyttely, joka on esillä Sigyn-salin käytävällä 27.11.–9.12.2018. Konserttiin on vapaa pääsy, kesto noin 40 min.

Mainoksen kuvan on maalannut Nella Hakala.