13.3.2019

Lasten musiikkijuhlat

Turun konservatorio ja Turun filharmoninen orkesteri yhteistyökumppaneineen tarjoavat Lasten musiikkijuhlilla yli 30 eri-ikäisille lapsille, nuorille ja lapsenmielisille sopivaa musiikillista tapahtumaa. Lasten musiikkijuhlien tavoitteena on esitellä lapsille ja nuorille musiikin mahdollisuuksia elämyksinä, harrastuksena ja jopa ammattina.

Tutustu esitteeseen!

Samaan aikaan Lasten musiikkijuhlien kanssa on käynnissä myös haku Turun konservatorion syksyllä 2019 alkaviin opintoihin.

Avajaiset Myllyssä, Pikku Papun Musiikkisirkus ja pohjoismaisia eläimiä

Lasten musiikkijuhlien avajaisrieha valtaa kauppakeskus Myllyn lauantaina 16.3. klo 14–16. Mukaansatempaavassa soitinesittelykarusellissa ”Klassinen on pop!” nuoret soittajat esittelevät soittoharrastusta koko perheelle. Avajaisrieha jatkuu klo 15, jolloin kuullaan Bändikoulun biisipajan uusimmat hitit covereiden kavereina. Sunnuntaina 17.3. Sigyn-salissa klo 14 ja 16 koetaan Pikku Papun Musiikkisirkus. Se on sirkusryhmä Blind Gut Companyn ja lastenmusiikkia soittavan Pikku Papun Orkesterin esitys, jossa yhdistyvät ihastuttava lastenmusiikki, leikkisä nykysirkus ja kiehtova visuaalisuus. Kohderyhmänä ovat ala-asteikäiset ja sitä nuoremmat lapset perheineen. Samana sunnuntaina Sibelius-museossa kuullaan klo 14 Nordic Animals for Young Pianists, Sini Lavastren luoman uuden oppimateriaalin julkaisukonsertti Suzuki-koulun pianistien esittämänä. Pikku pupun matka Pohjolasta Jäämeren rannalle talviturkin perässä johdattelee yleisön tutustumaan pohjoismaalaisiin eläimiin sekä pohtimaan ilmastonmuutoksen vaikutuksia eläinkunnalle. KONSTa Kuvataidekoulun oppilaiden taideteosten näyttely pohjoismaisista eläimistä on esillä konsertin yhteydessä.

Rauha-panda, Soittimet tutuksi ja metallimusiikkia

Rauha-pandan seikkailussa ma 18.3. klo 10 Sigyn-salissa on vauhtia ja soitoniloa, kun yli 60 nuorta trumpetistia Pirkanmaan musiikkiopistosta ja Turun konservatoriolta esittävät mukaansa tempaavan musiikkisadun Rauha-pandan elämästä musiikkisaarella. Samana iltana konservatoriolla pääsee tutustumaan soittimiin kuuntelemalla ja kokeilemalla, tuntia ennen ja jälkeen klo 18 Sigyn-salisas alkavan soitinesittelykonsertin. Tule, tutustu ja ihastu! Tiistaina 19.3. Sigyn-salissa kuullaan metallimusiikin klassikoita konservatorion ja Turun seudun musiikkiopiston puhallinorkesterien esityksinä, koululaisille klo 10 ja 12.30 sekä illalla klo 18. K-12!

Matkalaukullinen musiikkia ja Mutaveijarit

Turun NMKY:n juhlasalissa on tiistaina 19.3. klo 18 Turun NMKY:n musiikkiopiston konsertti otsikolla Matkalaukullinen musiikkia. Keskiviikkona 20.3. Sigyn-salin valtaa energisestä lavaesiintymisestään ja mukaansatempaavista lauluistaan tunnettu lastenmusiikkiyhtye Mutaveijarit, joka vie kuulijansa mutaisille matkoille ja jännittäville vesireiteille Laivaston soittokunnan kanssa. Esityksen ikäsuositus on 3-8 vuotta. Koululaiskonsertit klo 10 ja 12.30, iltakonsertti klo 18.

Hilla ja Liisi johdattavat lapset musiikkiseikkailuun torstaina 21.3.

Turun filharmoninen orkesteri vie lapset Hillan ja Liisin seikkailuihin torstaina 21.3. klo 18 Konserttitalossa. Hilla ja Liisi ovat kaksi pientä musiikintäyteistä olentoa, vähän peikkomaista, kovasti inhimillistä, iloista ja eloisaa ystävystä. Kokonaisuus on musiikkikasvattajien Mari Kätkän, Ulla Piispasen ja Tuomas Kesälän säveltämä ja palkitun graafikon Sari Airolan kuvittama värikylläinen ja riemukas musiikkiseikkailu. Mukana kuullaan myös Puolalan musiikkiluokkien Piccolo-kuoroa. Konsertti toimii sekä satuseikkailuna että lapsen ensimmäisenä johdatuksena orkesterimusiikin maailmaan. Konserttiviikolla järjestetään lisäksi päiväkonsertteja koululais- ja päiväkotiryhmille. Konserttitalossa on viikon ajan esillä Turun Kuvataidekoulun näyttely sekä Hilla ja Liisin kuvittaja Sari Airolan näyttely. Konserttia edeltää Kulttuuritempaus klo 17 Konserttitalolla. Tilaisuudessa Turun alueen taide- ja kulttuuritoimijat esittelevät lapsille ja nuorille suunnattua toimintaansa. Mukana on muun muassa lasten kuvataidetta ja kuvataidetyöpaja, musiikkiesityksiä ja soitinesittelyitä.

Urkusatu sekä musisointia ja makoisia makupaloja Muskaribrunssilla

Perjantaina 22.3. klo 16.30 ja lauantaina 23.3. klo 13.30 Mikaelinkirkossa kuullaan lasten urkusatu urkuri Marko Hakanpään johdolla. Lauantaina 23.3. Konserttitalossa järjestetään Muskaribrunssi. Turun konservatorion varhaiskasvatuksen opettajat vetävät kolme muskarituokiota, klo 9.15 , 10.15 ja 11.15. Muskarituntien kesto on noin 30 minuuttia ja tuokioiden lomassa on mahdollisuus nauttia Konserttitalon Cateringin loihtima makoisa brunssitarjoilu. Brunssi on tarjolla klo 9–11.45, ja sen hinta on aikuisille 16 euroa ja 4-12 vuotiaille lapsille 12 euroa. Brunssivaraukset 20.3. mennessä: info@konserttitalocatering.fi. Brunssiin kuuluu uunimunakas,  salaattia, foccaciaa, mustikkasmoothie, kasvis- ja juustotarjotin, minihampurilaisia, sitruunarahkapiiras ja hedelmiä. Pientä tarjoilua saatavilla myös niille, jotka eivät tule brunssille.

Prinsessan uni ja Rossinin Tuhkimo

Klassikkosatu Prinsessa Ruususesta palaa juurilleen, kun Herttuan musikantit ja nuoret soittajat seikkailevat vanhojen sävelaarteiden parissa huikean sirkusesityksen kuvittamana Turun linnassa la 23.3. klo 15. Sigyn-salissa la 23.3. klo 17 kuullaan Gioachino Rossinin Tuhkimosta lyhennetty, tunnin pituinen suomenkielinen versio koko perheelle. Teokseen on lisätty myös puherepliikkejä, joten se on lapsille sujuva ja kepeä seurattava. Esiintyjinä ovat nuoret ammattilaulajat ja orkesteria imitoi pianisti Jenna Ristilä, ohjaus ja sovitus Anselmi Hirvonen. Lauantaina 23.3. klo 12–15 Turun seudun musiikkiopistolla Maestro Markus ja Fiktio Fakta isännöivät tapahtumaa, johon sisältyy soitinesittelyä, Lasten Muzalabra, muskarituokioita, Lasten Laulukirja -konsertti sekä Tuikkari-konsertti.

Höpinätötterö ja Pekka ja Susi

Höpinätötterö on tamperelainen lastenmusiikkiduo, jonka vinkeän vinksahtanut show tarjoilee hupia ja huumoria koko perheelle Seikkailupuiston Timantti-teatterissa su 24.3. klo 15. Lauluissa seikkailevat muun muassa vauhdikkaat ralliautot, herkulliset voileivät sekä Nestori-mato. Lasten musiikkijuhlat huipentuvat sunnuntaina 24.3. klo 18 Sigyn-salissa Sergei Prokofjevin Pekkaan ja Suteen. Turun ammattikorkeakoulun Sigyn Sinfoniettaa johtaa David Claudio ja kertojana on Sarianna Sormunen. Klassikkosatu tutustuttaa kuulijansa hauskalla tavalla orkesterisoittimiin jännittävän tarinan keinoin. Konsertti sopii niin lapsille kuin aikuisille.