9.4.2019

Reinhard Keiserin Markus-passio kiirastorstaina

Reinhard Keiserin Markus-passio kuullaan kiirastorstaina 18.4.2019 klo 16.30 osana Pyhän Katariinan kirkon Cantio sacra -matineasarjaa. Teoksen esittävät Turun konservatorion kuoro, orkesteri ja solistit johtajanaan Marko Autio.

Saksalainen säveltäjä, kapellimestari ja urkuri Reinhard Keiser (1647–1739) sai musiikkikasvatuksensa Leipzigin Tuomaskoulussa oletettavasti kanttori ja säveltäjä J. Schelleltä. Parhaiten Keiser tunnetaan oopperoistaan, mutta hän sävelsi myös suuren määrän maallisia kantaatteja sekä kirkkomusiikkia, johon hän toi aikansa näyttämömusiikin piirteitä.

Nyt kuultava Markus-passio (n. 1717) on reilun tunnin kestävä suuri sävelteos, joka kuljettaa kuulijansa pääsiäisen tapahtumiin. Teksti pohjautuu teoksen nimen mukaisesti Markuksen evankeliumiin. Passio kuului J.S.Bachin kuoro-ohjelmistoon ja ilmeistä on, että Keiserin Markus-passiolla on ollut merkittävä vaikutus Bachin omiin, huomattavasti laajempiin, mutta samaa muotorakennetta noudattaviin passiosävellyksiin.

Konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa (ovelta).

CANTIO SACRA: Reinhard Keiserin Markus-passio kiirastorstaina 18.4.2019 klo 16:30 Pyhän Katariinan kirkko, Kirkkotie 46 Turku. Vapaa pääsy, käsiohjelma 5 euroa.

Cantio sacra –matinea on kevääseen painottuva vanhan musiikin konserttisarja Pyhän Katariinan kirkossa.