6.5.2019

Nuoret solistit Sigyn-salin lavalla

Turun filharmonisen orkesterin solisteina kuullaan keskiviikkona 8.5. klo 19 Sigyn-salissa nuoria soittajalupauksia. Solistit ovat Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen opiskelijoita, jotka on valittu erillisen pääsykokeen kautta. Konsertissa esiintyy kahdeksan nuorta muusikkoa, joista konservatoriossa opiskeleva Samuel Eriksson esiintyy konsertissa kahdesti, sekä klarinetti- että pianosolistina.

Konsertti alkaa Darius Milhaudin teoksella konsertolla lyömäsoittimille ja pienelle orkesterille, jonka  tulkitsee lyömäsoittaja Atte Karhinen. Alttoviulisti Matilda Berghäll soittaa Max Bruchin romanssin alttoviululle ja orkesterille. Tämän jälkeen kuullaan huilisti Andrey Borshchevin ja klarinetisti Samuel Erikssonin tulkitsemana Camille Saint-Saënsin Tarantella huilulle ja klarinetille. Ennen väliaikaa kuullaan vielä viulisti Çinar Yazganin soittamana Karl Goldmarkin viulukonsertto nro 1.

Väliajan jälkeen viulisti Nargiz Mamedova esittää Camille Saint-Saënsin teoksen johdanto ja Rondo capriccioso a-molli. Sopraano Nathalia Hyvärinen Kanerva laulaa kaksi aariaa Vincenzo Bellinin oopperasta La Sonnambula. Pianistin roolissa Samuel Eriksson soittaa Sergei Prokofjevin pianokonserttoa nro 2, ja konsertti päättyy pianisti Elvin Agakishievin tulkintaan Sergei Rahmaninovin teoksesta rapsodia Paganinin teemasta.

Maamme vanhin nuorten solistien konsertti on Turun filharmonisen orkesterin, Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun järjestämä jokakeväinen perinne. Konsertin johtaa tänä vuonna Perusta kotoisin oleva David Claudio.

Nuorten solistien konsertti Sigyn-salissa ke 8.5. klo 19.00. David Claudio, kapellimestari, Atte Karhinen, lyömäsoittimet, Matilda Berghäll, alttoviulu, Andrey Borshchev, huilu, Samuel Eriksson, klarinetti ja piano, Cinar Yazgan, viulu, Nargiz Mamedova, viulu, Nathalia Hyvärinen Kanerva, sopraano, Elvin Agakishiev, piano. Liput 25,50 / 20,50 / 9,50 €.