22.5.2019

Konservatorio mukana Pookifestillä

Viime kesänä Pookin lanseeraama Pookifest-tapahtuma onnistui niin hyvin, että tänä vuonna on vuorossa Pookifest 2. Viime vuoden konseptia on hieman viilattu, mutta perusajatus pysyy eli leppoisaa musiikkia Pookin ainutlaatuisessa pihaympäristössä.

Aikataulu muuttuu sen verran, että tapahtuma alkaa juhannuksen jälkeisenä keskiviikkona 26.6. ja jatkuu Pookissa lauantaihin ja sunnuntaina on Wallilan kartanossa Jazzbrunssi.

– Viime vuonna aloitimme heti juhannuksen jälkeen, mutta nyt annamme pari päivää aikaa palautua juhannuksesta, sanoo Pookin isäntä Iiro Toivanen.

Päivittäistä ohjelmaa on myös rukattu sen verran, että nyt ei lounasaikaan kuulla musiikkia, mutta iltamusiikki aloitetaan kello 17.30, päivän pääesiintyjä aloittaa kello 19.00 ja sen jälkeen kuullaan vielä lisää musiikkia.

Tapahtuman yhteistyökumppanina on edelleen Turun konservatorio. Tänä vuonna Uuteenkaupunkiin tulee kuuden hengen soittajaporukka ja äänimies.

– Soittajat esiintyvät festin aikana erilaisissa kokoonpanoissa alkaen kuuden jäsenen orkesterista. He toimivat pääesiintyjän lämmittelijöinä ja esiintyvät myös pääesiintyjän jälkeen, kertoo Jusu Heinonen Turun konservatoriosta.

Konservatorion kokoonpanojen musiikki tulee olemaan rauhallista tunnelmaan sopivaa, pääpiirteet on sovittu etukäteen, mutta joustavuus on sallittua ja jopa suotavaa.

– Soittaja ei vain soita, vaan hänen tulee myös tarkkailla yleisöä ja sen tunnelmaa. Ohjelmistoa voidaan esityksen aikana muokata illan fiilikseen sopivalla tavalla.

Oppilaille esiintymiset ovat tärkeä osa opiskelua, sillä esiintymistä varten musiikkia opetellaan soittamaan. Se tuo myös vaihtelua opiskeluun, sillä aidon yleisön edessä tunnelma on aivan eri kuin oman porukan kesken treeneissä. On paljon niitä, jotka vasta yleisön edessä syttyvät kunnolla.

– Viime vuonna täällä esiintyneet pitivät tapahtumasta paljon ja tällä kertaa tulevat ovat jo nyt intoa piukassa.

Pääesiintyjinä tänä vuonna ovat keskiviikkona 26.6. Sani, torstaina Sami Saari, perjantaina Osmo Ikonen ja lauantaina jo viime vuodelta tuttu Tommi Läntinen. Heidän esityksensä alkavat kello 19 paitsi lauantaina Tommi Läntinen aloittaa kello 20.

Konservatorion oppilaat aloittavat oman osuutensa kello 17.30 ja jatkavat pääesiintyjän jälkeen kello 20.30, lauantaina 21.30.

– Illan aikana kaikki pihan ravintolat ovat auki ja avaamme myös pihagrillin, joka tuo sen lopullisen festarifiilingin tuoksuillaan ja tarjonnallaan, Toivanen kertoo.

Iltalipun hinta on 15 euroa, ruokapaketilla 50 euroa. Sunnuntain Wallilan jazzbrunssin hinta on vielä avoinna.

– Liput tulevat myyntiin kesäkuun alussa. Paikkoja pihalla on kolmisen sataa, mutta kannattaa olla ajoissa liikkeellä, jos haluaa oman pöydän.

Viime vuonna ilma oli koko viikon hieman viileä, nyt järjestäjät toivovat ainakin parempia ilmoja.

– Kelistä huolimatta tapahtuma otettiin ensimmäisellä kerralla hienosti vastaan ja nyt toivomme, että pienillä viilauksilla pystymme tarjoamaan tänä vuonna vieläkin onnistuneempia ja leppoisia tapahtumia.

Artikkelikuva: Pookin piha tarjoaa ainutlaatuisen ympäristön ohjelmalliseen illanviettoon, sanovat Iiro Toivanen (vas.) ja Jusu Heinonen.