10.11.2019

Pianomenestystä Turkuun

Turun konservatoriossa pianonsoittoa opiskeleva Julia Elomaa saavutti finaalipaikan ja sai erikoispalkinnon erinomaisesta suomalaisen teoksen esityksestä 4.–9.11. Espoossa pidetyssä Tapiola-pianokilpailussa. Julia osallistui kilpailun kansainväliseen sarjaan, joka oli avoin kaikista maista tuleville 11–15-vuotiaille nuorille pianisteille. Kilpailussa jaettiin erikoispalkintoja, muttei erillisiä palkintosijoja.

Kisan ensimmäinen erä oli nauhakarsinta, josta kilpailuun valikoitui 17 nuorta soittajaa neljästä eri maasta. Tuomaristossa olivat professori Tuija Hakkila, Katariina Nummi-Kuisma ja Till Fellner. Tuomariston puheenjohtajana toimi professori Erik T. Tawaststjerna.

Julia Elomaa aloitti pianonsoiton Turun konservatoriolla syksyllä 2013 opettajanaan Jaana Luuppala. Julia on esiintynyt Turun konservatorion oppilaskonserteissa ja Nauvon kamarimusiikkipäivillä. Hänet on palkittu Pianoaura-kilpailussa 2016 ja 2019, Steinway-pianokilpailussa 2016 sekä Tukholman kansainvälisessä musiikkikilpailussa 2017.