18.11.2019

Modernia oopperaa ja Mendelssohnien liedmusiikkia

Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun yhteiset ooppera- ja liedperiodit huipentuvat konsertteihin tällä viikolla.

Sigyn-salissa kuullaan torstaina 21.11. klo 18 ”Sisko ja sen veli” -otsikolla liedluokan konsertti, jonka ohjelmassa on Fanny ja Felix Mendelssohnien miniatyyrejä. Liedmusiikia esittää kaikkiaan kahdeksan liedduoa ja lisäksi konsertissa kuullaan pianomusiikkia. Liedluokan ohjaava opettajana toimii Eveliina Kytömäki.

Perjantaina 22.11. klo 19 Sigyn-salissa puolestaan pureudutaan moderniin oopperaan otsikolla “Sano tahdon oopperalle!”  Turun konservatorion ja Turun ammattikorkeakoulun musiikin koulutuksen yhteisen oopperaluokan ohjelmassa on oopperakohtauksia Pauliina Isomäen oopperoista Tahdon ja Unissa kaikki oli selkeämpää. Lisäksi luvassa on katkelmia Benjamin Brittenin Albert Herringistä ja Giancarlo Menottin Meediosta. Kaikkiaan mukana on 14 laulajaa ja pieni oopperaorkesteri. Produktion valmentamisesta ja musiikin johdosta vastaa Marko Autio.

Molempiin konsertteihin on vapaa pääsy, tervetuloa!

Kuvassa modernin oopperan parissa vasemmalta Sesilia Hurttia, Eveliina Ainsalo, Sointu Vilja ja Linnea Penttilä. Kuva: Tuomas Kourula.