1.9.2020

Monday Jazz Happening

Elävää musiikkia on korona-ajoista huolimatta luvassa, kun Monday Jazz Happening käynnistyy Rica Barissa maanantaina 7.9. klo 19! Luvassa on nimensä mukaan mukavaa musiikkia maanantai-iltoihin. Turun konservatorion ja musiikkiopiston sekä Rica Barin kanssa toteuttama sarja koetaan käynnistyvällä kaudella jo neljättätoista kertaa. 

Monday Jazz Happeningin idea on tarjota musiikinopiskelijoille mahdollisuus päästä soittamaan ja esiintymään yhdessä erilaisten muusikoiden kanssa, aitoon ravintolaympäristöön.

– Samalla tutustuu ihmisiin, pääsee verkostoitumaan ja oppimaan oikeaan ympäristöön ravintolaan, muusikon työpaikalle, kertoo lehtori Jusu Heinonen.

Syksyn ohjelmistossa on mm. kitaristit Mikko Iivanainen ja Jonatan Snapir, Ilpo Murtojärvi Quartet, HHTrion pehmeää bossanovaa ja improvisaatiota Nujakan toimesta. Lisäksi kuulaan opiskelijoiden kokoonpanoja useampana iltana jazz- ja lattarimusiikin parissa.

Jazz City Turku tiivistää myös yhteistyötään Turun konservatorion ja musiikkiopiston kanssa. Monday Jazz Happening -iltojen ohjelmassa kuullaankin nyt sekä syksyllä että keväällä myös Flame Jazz -konsertit, joista ensimmäisessä esiintyy huippuyhtye Manuel Dunkel Quartet.

Vuodesta 2019 lähtien Monday Jazzit on järjestetty Rica Barissa. Monday Jazz Happeningeissä ensimmäisen setin soittaa illan yhtye klo 19 alkaen ja tämän jälkeen alkavat vapaat jamit! Maanantaijazzit ovat kaikille avoin tapahtuma ja sisäänpääsy on maksuton. Huomaa tänä syksynä aiempaan nähden tunnilla aikaistunut aikataulu.

Sarja alkaa maanantaina 7.9., jolloin House Bandissä on konservatorion opiskelijoita ja opettajia yhdistelevä kokoonpano. Huomattavaa kiinnostuneille muusikoille on, että jamiosion ei tarvitse olla jazz-jamit, vaan kaikki laajasti ottaen rytmimusiikkiin kuuluva musiikki on tervetullutta. Koronaan liittyen Rica Bar noudattaa viranomaisohjeistuksia. Tulethan Monday Jazz Happeningiin ainoastaan täysin terveenä.