1.11.2021

Taika Tenhunen ja Mikael Loponen kolmanneksi Helsinki Liedissä

Turun konservatoriossa opiskelevat Taika Tenhunen ja Mikael Loponen tulivat Helsinki Lied -kilpailun alle 25-vuotiaiden sarjassa kolmanneksi. Palkinto käsittää 1000 € sekä konserttimahdollisuuden Kuopion konservatoriossa.

– Huikean hienoa yhteistyötä ja eläytymistä kisoissa nuorilta taiteilijoilta, kiittää Taikan lauluopettaja Pia Pajala.

– Taika ja Mikael ovat valovoimaisia esiintyjiä ja taitavia muusikoita, jotka ovat uurastaneet tämän liedkilpailun eteen todella paljon, kertoo Mikaelin opettaja Eveliina Kytömäki. – Upeaa että tehty työ näin huomioitiin ja palkittiin. Liedkilpailussa keskiössä on laulajan ja pianistin yhteinen värikäs musisointi sekä kommunikaatio ja näissä he onnistuivat erinomaisesti niin alkuerässä kuin finaalissa, Kytömäki jatkaa.

Myöhään sunnuntai-iltana 31.10. ratkenneessa kilpailussa kisasi yhteensä 42 lied-duoa, jotka oli valittu 50 hakijaparin joukosta. A-sarjassa (25-vuotiaat ja sitä vanhemmat) näistä kilpaili 28 paria, B-sarjassa (alle 25-vuotiaat) 14 paria. Kilpailijat edustivat monipuolisesti suomalaisia ja ulkomaisia musiikkioppilaitoksia. A-sarjan voittivat Maria Turunen ja Armaan Madar ja B-sarjan Johan Krogius ja Niilo Ruotsala.

Oppilaitoksemme edustusta nähtiin kilpailussa kaikkiaan kolmessa duossa. Lämpimät onnittelut A-sarjassa kilpailleille Jannica Grönroosille & Tuuli Lempalle sekä B-sarjassa kisanneille Eveliina Ainsalollle & Titta Tuukkaselle upeista esityksistä kisoissa.

Kuva: Heikki Tuuli. Lisätietoja kilpailusta Helsingin konservatorion verkkosivulla.